Csapnivalóan rövid ideig bírja töltés nélkül az Apple Reality Pro?

TECH HÍREK – Az Apple AR-os (augmented reality = kiterjesztett valóság) headsete állítólag rövid ideig használható, mielőtt annak akkumulátora lemerülne.

 

Az Apple első AR-headsete, ami állítólag Reality Pro néven fut, nem rendelkezik olyan kiemelkedően erős használati idővel, mielőtt töltőre kéne tenni. Ezzel nincs egyedül: régebben itt írtunk arról, hogy a Sony új kontrollere, a DualSense Edge is hasonló cipőben jár, és nemrég kiderült, hogy miért. Mark Gurman a legújabb Power On hírlevelében arról írt, hogy technológiailag az Apple Reality Pro kiemelkedő lesz, de a hibái miatt inkább azok kapnak figyelmet, nem pedig az újdonság ereje…

„Kétségtelenül egy csoda lesz, és sokkal fejlettebb, mint bármi más a piacon, dee a legtöbb fogyasztó számára nem lesz praktikus és túl drágának találják majd. Ez azért van így, mert egy töltéssel csak körülbelül két órát bír, nem fog jól működni a szabadban, korlátozott tartalomkészlettel fog megjelenni, és olyan kialakítással rendelkezik, amelyet egyesek kényelmetlennek tartanak,” írta Gurman. A The Information előzetese szerint egy csuklóra szerelhető akkumulátorral jön az Apple Reality Pro, ami egy Magsafe-féle töltőre csatlakozhat, ez pedig a headset derékszíján lesz. A headset cellái cserélhetőek lesznek, ami értelemszerűen oda vezethet, hogy az Apple több pénzt kérhet a további akkumulátorokért.

A MagSafe Battery Packért (amit az iPhone 12-höz és az azt követő modellekhez lehet használni) 100 dollárt kér el az Apple, de ennek akkumulátora nevetségesen gyenge (1460 mAh), mert a legtöbb támogatott eszközt nem is lehet teljesen feltölteni vele, és nem kizárt, hogy az Apple ezen a téren is pénzt akar keresni a Reality Pro kapcsán. Gurman szerint az Apple célja mindig is az volt, hogy technológiailag a riválisok előtt járjanak, ám ennek súlyos ára lesz: nem kizárt, hogy 3000 dollár lesz a termék, így forintban az sem kizárt, hogy másfél milliót kell kipengetni érte (ugyanis errefelé a cég termékei még többet kóstálnak).

„A headset egyben stratégiai változást is jelent az Apple számára. Amikor a korábbi kategóriákba (zenelejátszók, telefonok, táblagépek és órák) lépett be, akkor már volt mainstream érdeklődés a termékek iránt. Az Apple célja csak az volt, hogy valami jobbat alkosson, és legyőzze a konkurenciát,” tette hozzá Gurman. A Reality Pro-t az Apple úgy szeretné, ha egész nap használnánk (ilyen akkumulátor mellett…?), és a gyártása állítólag márciusban indul, megjelenése pedig a WWDC 2023 előtt megtörténhet.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu