A Vaják-könyvek szerzője megosztotta véleményét a Netflix sorozatáról

MOZI HÍREK – Andrzej Sapkowski, a Vaják (The Witcher) könyvszéria alkotója elmondta a véleményét saját könyveinek adaptációjáról, amit, ha számértékkel fejeznénk ki, a „3.6” jutna róla az eszünkbe…

 

 

A The Witcher-, vagyis Vaják-franchise az elmúlt hónapokban komoly kritikák kereszttüzében állt. Hiába indult jól a sorozat Netflixen való debütálása után, miután bejelentették, hogy Henry Cavill elhagyja riviai Geralt szerepét, a dolgok nem alakultak jól a sorozat számára.

Kezdetben sokan azt hitték, hogy a színész azért hagyta el a produkciót, hogy a DCU-ban Supermanként való visszatérésére koncentrálhasson.

Ez azonban nem így történt. Cavill azonban mégis távol marad a sorozattól. Ezután a rajongók elkezdtek találgatni, hogy távozásának köze lehet a kreatív szempontokkal kapcsolatos konfliktusokhoz. Továbbá ahhoz, hogy nem hiteles az eredeti anyag, amelynek a színész hűséges rajongója.

Emellett a The Witcher: Blood Origin premierje, a sorozat spin-offja is borzalmas kudarcot vallott. A saga rajongói erősen kritizálták a produkciót. Azonban minden konfliktus ellenére hamarosan érkezik a Vaják 3. évada. Valamint egy negyedik is készül, Liam Hemsworth-szel a címszerepben.

Úgy tűnik azonban, hogy a sorozat megújítása nem jó hír, tekintve a projekt körül kialakult káoszt és sokak haragját azzal kapcsolatban, ahogyan a platform adaptálja a történetet, beleértve magát a könyvek szerzőjét is.

Az író a Taipei Nemzetközi Könyvkiállításon nemrég tartott előadásán osztotta meg véleményét (ComicBook.com után) a Netflixnek a könyveivel kapcsolatos munkájáról:

„Láttam már jobbat is. Láttam már rosszabbat is.”

Nem mondhatnánk, hogy az író kifejezetten lelkesedne az adaptációért. Azonban szavai ha másra nem is, de arra utalnak, hogy jobb, mint a 2001-es verzió, a Hexer. Sapkowski többször is kifejezte undorát azzal a produkcióval kapcsolatban. Így legalábbis jobb színben látja a Netflix-adaptációt.

Sapkowski 6 fantasy-regény és 15 novella szerzője, amelyek a névadó „szörnyvadász”, riviai Geralt körül forognak. Ezek a történetek később egy népszerű videójáték-sagát ihlettek, ami még ismertebbé tette a lengyel író munkásságát.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu