Anakin vagy Luke Skywalker az erősebb? A Mandalóri alkotója megmondja! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Mandalóri alkotója, Jon Favreau érdekes véleményt fogalmazott meg a Anakin vs. Luke Skywalker vitáról, sőt, igyekszik alá is támasztani az érvelését.

 

 

Jon Favreau, a Disney Plus szeretett Star Wars-sorozatának, A Mandalórinak a rendezője és alkotója bedobta a kalapját a fandom körében különösen forró vitatémába. Megvan a saját véleménye arról, hogy ki volt az Erő hatalmasabb használója fénykorában Anakin és Luke Skywalker között.

Mindazok után, amit Luke Skywalker a Star Wars-filmekben és azokon kívül tett, ez a kérdés egyszerűnek tűnhet. De a dolgok nem ilyen egyszerűek.

Kérdezz meg 5 Star Wars-rajongót, hogy ki nyerne egy apa és fia közötti harcban, és 5 különböző választ fognak adni, ami furcsa, tekintve, hogy csak 2 lehetséges kimenetel van.

Úgy tűnik, Favreau különösen elkötelezte magát az egyik oldal mellett. Azonban erre jó okai vannak. A The Cyber Nerdsnek adott nemrégiben készült interjúban Favreau a sorozatról szóló beszélgetések közepette válaszolt erre a megfűszerezett kérdésre. „Szerintem Anakiné kell, hogy legyen [a győzelem], nem?” – válaszolta arra a kérdésre, hogy ki győzne Anakin és Luke között a saját fénykorukban. „Úgy értem, ennek így kell lennie. Úgy értem, ki… a legjobb Anakin? És annyi különböző fázisa van. De… nem igazán láthattuk… láttuk egy kicsit Luke-ot a hatalma teljében, és ennyi. Utaltunk rá, de ki tudja, mire volt képes? Anakin viszont sokkal több kihívással nézett szembe… Ő a Star Wars történetének egy sokkal dinamikusabb időszakában volt a fénykorában, nem igaz?”

Magyarra fordítva, Luke-kal talán könnyebb azonosulni, hiszen az övé egy valódi felemelkedéstörténet. Egyesek még azt is mondják, hogy Cassian Andor a modern kor Luke Skywalkere. De ha a tiszta hatalomról és az Erővel való bánásmódról van szó? Nehéz tagadni, hogy Anakin olyan mesteri képességeket mutatott, amelyekkel Luke még a csúcspontján is küszködött. Ahogy Favreau mondta, a korszak segít, hiszen Anakin kénytelen volt gyakorlatiasabbá tenni a képességeit, mivel közvetlenül az egész Jedi Rend bukása előtt lett Jedi.

Persze az is kérdés, hogy ez Anakinra mint Jedire vagy mint Darth Vaderre vonatkozik. Úgy hangzik, mintha Favreau kifejezetten Anakinról beszélne, mielőtt a Sötét Oldal elragadta volna.

De ebben az esetben arra is utalhat, hogy utána gyengébb lett, mivel Luke legyőzte őt a saját fénykorában – nehéz megmondani, főleg azok alapján, hogy Vader milyen hihetetlen tetteket vitt véghez az évek során.

Vagy talán ez olyan, mintha egy pocsolya mélységét mérnénk méteres pálcával. Elvégre ez a Star Wars. Egyik nap egy fasiszta kormány felemelkedését részletezi, míg a következőn a hősök a barátság erejével győznek. Mindenesetre öröm látni, hogy Favreau komoly érdeklődéssel gondolkodik ilyen dolgokon. A Mandalóri kétségtelenül jó kezekben van.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu