Hullanak a Star Wars filmes projektek – újabb törléseket jelentettek be!

MOZI HÍREK – Két Star Wars-filmet, amelyekhez neves filmesek csatlakoztak, végleg félretett a Lucasfilm, viszont egy új projekt beindul.

 

 

A Lucasfilm két tervezett Star Wars-projektje Kevin Feige és Patty Jenkins közreműködésével talán már egyáltalán nem folytatódik. Ellenben az előzetes hírek szerint egy másik, hasonlóan magasan jegyzett filmkészítő új projektje bekerült a listára.

A Csillagok háborúja a történelem legnépszerűbb sci-fi franchise-a, amely szinte egymaga alapozta meg az űropera sci-fi műfajának legitimitását, amikor a sci-fi közösségen belül még egyfajta sértésnek számított, hogy bármelyik művet így nevezzék.

Az eredeti és az előzménytrilógia sikere és a Disney általi felvásárlása óta a franchise újra kibővült egy új folytatásos filmtrilógiával, olyan egyszeri történetekkel, mint a Zsivány Egyes, és számos kisebb projekttel a Disney Plus streaming szolgáltatás számára. A Mandalóri sikere után a vállalat számos további projektet jelentett be.

Úgy tűnik azonban, hogy ezek közül néhány projektet idő előtt jelentettek be. Ez ahhoz a szokáshoz vezetett, hogy a Disney óva intette a Lucasfilmet a Star Wars-projektek korai bejelentésétől. A Variety szerint a cég bennfentesei elárulták, hogy két olyan projektet, amely már készülőben volt, mostanra félretették. Sajnos nagyon kevés esélyük van rá, hogy újból elővegyék őket. A két szóban forgó film a tervezett Rogue Squadron-mozi, amelyet a Wonder Woman rendezője, Jenkins irányított volna. Illetve, a Marvel Studios főnökének, Feige-nek egy meg nem nevezett projektje.

A Lucasfilm csatlakozott egy nagyobb iparági trendhez: az olyan helyzetek, mint Kathleen Kennedy Rian Johnson tervezett Star Wars-trilógiájának határozatlan időre történő elhalasztása, túlságosan is mindennapossá váltak.

Nemrég derült ki, hogy Taika Waititi filmrendező egy Star Wars-projekten dolgozik, amelyet ő fog rendezni. Sőt, lehet, hogy a főszereplő is ő lesz. Ám munkacím, megjelenési dátum és érdemi stábinformáció sem érkezett eddig. Ugyanez az elhamarkodott bejelentési stílus, valamint a kreatív tehetségek azon hajlama, hogy a franchise-hoz való tervezett hozzájárulásukról áradoznak. Szinte biztosra veszi, hogy végül ezt a projektet is halasztják, vagy akár törlik.

Az ilyen típusú kulisszák mögötti kudarcok komoly hatással lehetnek a rajongói morálra és elkötelezettségre. Ez már más franchise-oknál is megfigyelhető: egyes rajongók annyira feldúltak, hogy a Shazam! Az istenek haragja rendezőjének a közösségi médián keresztül kellett megnyugtatnia a rajongókat Zachary Levy karakterével kapcsolatban. Habár a Star Wars átvészelt már rajongói ellenérzéseket és vitákat, az érdeklődés lassú halála, amely a DCEU-stílusú törlésekből és késésekből adódhat, minden bizonnyal a kelleténél kockázatosabbá teheti a franchise-nak A Mandalóri utáni jövőjét.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu