Return to Silent Hill: komolyan eltérhet majd a film cselekménye a játékoktól?!

MOZI HÍREK – A készülő Silent Hill film szinopszisa fényt derít a cselekmény részleteire, szereposztásra és új szörnyekre a Konami videójátékának legújabb adaptációjából.

 

 

A Konami és a rendező Christophe Gans újabb frissítéseket tett közzé a készülő Silent Hill film rebootról, a Return to Silent Hillről, beleértve a cselekmény részleteit, szereposztási híreket és egy utalást teljesen új szörnyekre.

A Gans által rendezett, 2006-ban bemutatott első Silent Hill-film a Konami népszerű horrorjátékán alapult. A forgatókönyvet Roger Avery írta. A film egy rémült anya eltűnt örökbefogadott lánya keresését mesélte el egy elhagyatott városban, amelyet földalatti bányatüzek és egy baljós szekta sújt, amelyet szörnyű szörnyek védelmeznek. A játékot folytatás követte, a 2012-es Silent Hill: Revelation, amely ugyanebben az univerzumban játszódik.

Az M. J. Bassett által írt és rendezett folytatás egy másik fiatal nőt követ, akinek hátborzongató kapcsolata van a várossal és annak elátkozott lakóival.

A Deadline szerint a Return to Silent Hill előzménye szilárdan beágyazódik a játék és a filmek mítoszába. Ezúttal a szörnyű történelem és horror rétegeivel átszőtt városban a Jeremy Irvine (Hadak útján) által alakított James keresi a nőt, akit szeretett és elvesztett. Utóbbit Hannah Emily Anderson (Fűrész, X-Men: Sötét Főnix) alakítja majd. „A film James (Irvine) történetét követi majd nyomon, aki megtört, miután elszakadt egyetlen igaz szerelmétől (Anderson)” – olvasható a hivatalos szinopszisban. „Amikor egy titokzatos levél visszahívja őt Silent Hillbe, hogy megkeresse a lányt, egy alig felismerhető várost talál, amelyet egy ismeretlen gonosz alakított át. Ahogy James egyre mélyebbre ereszkedik a sötétségbe, ismerős és új, félelmetes alakokkal találkozik, és elkezdi megkérdőjelezni saját épelméjűségét, miközben a valóság értelméért küzd, hogy elég sokáig kitartson, hogy megmentse elveszett szerelmét.”

A premissza a hős és hősnő földalatti utazását hangsúlyozza, amely következetes a franchise-ban, gyakran kínálva nagyszerű szörnyeket és fenyegetéseket. Például a félelmetes mutáns ápolókat és a kardforgató Piramisfejet. Victor Hadida producer azonban egészen új lények dizájnját ígérte az új folytatásban, és a játék meglévő rosszfiúinak nagyobb kreatív bővítését: „Christophe és én szorosan együttműködünk partnereinkkel a Konaminál, miközben a videójátékot frissítik, hogy a Silent Hill egy olyan változatát is megalkossuk, amely a mai mozis közönségnek szól” – mondta Hadida.

„Továbbra is megtalálhatók lesznek az ikonikus szörnyek – de lesznek új dizájnok is. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új film és a Konami frissített játéka együttesen évekig viszi majd a franchise-t.”

Az első két Silent Hill-filmadaptáció kritikái vegyesek voltak a horrorrajongók és a lelkes játékosok körében. Ám a filmes franchise, akárcsak a játék, kiváló munkát végez a világépítés erősségeinek továbbfejlesztésében. A játékok titokzatos New England-i városát kibővítve Gans és Avery a Silent Hillt Nyugat-Virginiában, egy földalatti széntüzek által sújtott városban helyezi el. Ez a valódi szellemváros, a pennsylvaniai Centralia mintájára készült. Mivel új írók írják ezt a részt, mind a játék, mind a korábbi filmek rajongói számára érdekes lesz látni, hogy Gans és új írói, Sandra Vo-Anh és William Josef Schneider mit tesznek le az asztalra.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu