Retteghetnek a játékfejlesztők: a ChatGPT AI hamarosan nyugdíjazhatja őket…

TECH HÍREK – Egy fejlesztő az OpenAI ChatGPT-4 segítségével kevesebb mint egy perc alatt a semmiből készít egy videójátékot, az új technológia erejét demonstrálandó.

 

 

Itt a jövő, hiszen egy fejlesztő a ChatGPT-4 segítségével kevesebb mint egy perc alatt képes volt egy komplett, teljesen működőképes játék kódját elkészíteni. Úgy tűnik, hogy a Microsoft OpenAI valóban a következő szintre emelte a gépi tanulással működő chatbotot. Az egyszerű játékok készítése a játékfejlesztés új korszakának kezdete lehet.

A ChatGPT egy mesterséges intelligenciával (AI) működő, gépi tanulásra épülő chatbot, amely a tavalyi év során robbant be a köztudatba.

Tavaly az egész világot meglepte, amikor a Microsoft tulajdonában lévő OpenAI technológiai startup elindította. A program egy nyelvi modell, amely az intenzív képzésen alapuló valószínűségek segítségével természetes módon utánozza az emberi nyelvet. Képes beszélgetésbe elegyedni a felhasználóval, tippeket adni, vagy például az internetről idézni információkat. A bot olyan nagy sikert aratott, hogy már olyan programok is implementálják szervereiken, mint a Discord. A ChatGPT-4, a modell új iterációja is hihetetlenül jó kódolási képességekkel rendelkezik, amelyek sokkal jobbak az elődjénél.

Nem sokkal a GPT-4 bemutatása után Pietro Schirano AI-fejlesztő megosztotta a bottal való interakcióját. Ennek során néhány utasítással kevesebb mint 60 másodperc alatt újraalkotta a híres Pong-játékot. Először azt mondta a programnak, hogy segítsen neki kódot írni. Ezután egy konkrét program segítségével létrehozta a Pong lehető legjobb kódnyelvű változatát. A program elsőre elkészítette a kódot és egy teljesen működőképes játékot.

A hozzászólásokban megkérdezték, hogy a ChatGPT előző verziója képes volt-e erre, mire Schirano azt válaszolta, hogy korábban több hibát is elkövetett, amihez megfelelő hibakeresésre volt szükség, ami időbe telt.

Most viszont már az első próbálkozásra sikerült. Egy másik felhasználó a klasszikus Breakout játék verzióját kérte. Ez Schirano szintén egyetlen próbálkozással létre tudta hozni. A ChatGPT egyéb játékokra való felhasználása sem ismeretlen, például új küldetések generálására a Skyrimben. Azonban egész játékok ilyen gyors létrehozására korábban nem használták.

Úgy tűnik, hogy a ChatGPT és a hasonló AI programok meglehetősen hasznosak lehetnek a fejlesztők számára. Nemcsak a kód létrehozásában, hanem annak kiértékelésében és a válaszok keresésében is felhasználhatók. Nemrég például egy Fortnite-szivárogtató is ezt használta a játék legújabb évada kódjának megfejtésére. Az eredmények meglehetősen pontosak voltak, és segítettek bemutatni, milyen erősek lehetnek ezek az eszközök, ha megfelelően használják őket.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu