Robert Downey Jr. egy Hitchcock-remake főszereplője lehet?!

MOZI HÍREK – Úgy néz ki, hogy Robert Downey Jr. egyik következő főszerepe Alfred Hitchcock Szédülés című klasszikusa lehet. Ugyanis a Paramount egy új remake készítésén dolgozik.

 

 

Az egy dolog, hogy egy 50-es évekbeli filmet remake-elnek a modern közönség számára, akik úgy gondolják, hogy bármit, ami 2000 előtt jelent meg, nem érdemes megnézni. Ám mi van, ha ez a film minden idők egyik legjobb filmje? Úgy tűnik, ez a forgatókönyv hamarosan bekövetkezhet. Ugyanis felmerült, hogy az 1958-as Alfred Hitchcock-thriller, a Szédülés remake-jében Robert Downey Jr. kapja meg John „Scottie” Ferguson szerepére.

A karaktert eredetileg James Stewart alakította, aki Ferguson szerepében gyilkosság, csalás és téves személyazonosság hálójába keveredett a Sight & Sound által korábban minden idők legjobb filmjének választott alkotásban.

A Deadline beszámolója szerint az új filmet a Peaky Blinders és az új Star Wars-író, Steven Knight írja majd. A produkciót a Paramount Pictures felügyeli, akik megvásárolták a jogokat. A jelentés szerint a Paramount volt a preferált stúdió a remake elkészítésére, szemben a Universalral. Utóbbi a nyolcvanas évek óta birtokolta a Hitchcock-hagyaték jogait. Mivel korábban az eredeti filmet, valamint Hitchcock számos legismertebb filmjét, köztük a Hátsó ablakot, A férfi, aki túl sokat tudottat és az ikonikus Psychót is ők forgalmazzák, van értelme hazahozni a remake-et.

Robert Downey Jr. nem csak a főszereplője lesz a filmnek, hanem feleségével, Susan Downey-val a produkciós csapat részét is képezi a Team Downey. Hozzájuk csatlakozik majd a Davis Entertainment John Davis és John Fox. A film bemutatójának időpontját egyelőre nem határozták meg.

Az eredeti 1958-as mozit nemcsak Hitchcock egyik legjobb filmjeként tartják számon, de 2012-ben a film megelőzte az Aranypolgárt a Sight & Sound minden idők legjobb filmjeként. Nagyon ritka alkalom, hogy egy másik filmnek sikerül az Aranypolgárt letaszítani az első helyről. Ilyen ajánlólevéllel bátor döntés megkísérelni a sokak által tökéletesnek tartott film remake-jét.

Természetesen számos Hitchcock-film kapott remake-kezelést az évek során, bár sok esetben megbocsátható lenne, ha ezekre nem is emlékeznénk – oké, lehet-e elfelejteni Vince Vaughn Psychóját?

Nehéz elhinni, hogy a Szédülés esetében másképp lehet. Robert Downey Jr. mögött rengeteg színészi tapasztalat áll, és biztos képes hiteles alakítást nyújtani Ferguson nyomozóként. Ám nehéz elképzelni, hogy a film új változata nem lesz más, mint az innovatív és felülmúlhatatlan eredeti halvány utánzata.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu