John Wick 4: alternatív befejezés – lehet, hogy Keanu Reeves bevállalna egy 5. filmet?!

MOZI HÍREK – Chad Stahelski rendező elárulta, hogy a John Wick 4 alternatív befejezése sokkal rejtélyesebb volt az egyik kulcsszereplő sorsát illetően. Figyelem! SPOILEREK következnek a film történetét és befejezését illetően!

 

 

Miközben a nézők még alig tették túl magukat az érzelmes finálén, Chad Stahelski rendező elárulta, hogy a John Wick: 4. fejezet befejezése majdnem sokkal rejtélyesebb lett. Keanu Reeves címszereplő bérgyilkosa végül párbajra hívta ki Bill Skarsgård Marquis de Gramontját, hogy aztán régi barátjával, Caine-nel kerüljön szembe. Miután Wick három lövést kapott, túljárt a márki eszén. Ám végül a Sacré-Cœur lépcsőjén összeesik. Úgy tűnik, felesége, Helen mellé temetik New Yorkban.

A The Hollywood Reporter nemrég elkapta Chad Stahelskit, hogy spoilerekkel teli részleteket meséljen a nemrég megjelent John Wick: Chapter 4 című filmről.

A rendező a film sokkoló befejezésének feltárása közben elárulta, hogy a csapat valójában egy alternatív befejezést is forgatott. Ám a tesztvetítések után ő és Reeves úgy döntöttek, hogy megtartják az eredeti tervet. Ugyanis úgy érezték, hogy az sokkal érzelmesebbnek bizonyult.

Bár Stahelski nem erősíti meg kifejezetten, a John Wick 4 befejezéséről szóló beszélgetése látszólag arra utal, hogy ebben a verzióban Reeves ikonikus karakter feltehetőleg életben maradt volna. Ez érthető megoldásnak tűnt volna. A John Wick franchise négy filmje hihetetlenül sikeres. Ráadásul a John Wick 5 eredeti tervei szerint a negyedik résszel egy időben forgatták volna. Ezt végül Stahelski kreatív vonakodása miatt elvetették. Ugyanakkor az egész szamuráj-ethoszhoz, ami körbelengi a filmet – amelyet a rendező és a főszereplő szerint a Hagakure, a szamurájok útján kézikönyve ihletett – sokkal jobban illett egy ilyen drámai befejezés.

Annak ellenére, hogy ezeket a terveket félretette, Stahelski nemrég jelezte, hogy a John Wick 5 potenciálisan továbbléphet a jövőben, ha ő és Reeves kitalálnak egy jó sztorit a karakter visszatéréséhez. Mivel a John Wick: 4. fejezet már most rekordot döntött a franchise kasszasikerlistáján, és az eddigi legjobb kritikákat kapta, nem tűnik valószínűnek, hogy a Lionsgate örökre pihenni akarja hagyni a filmet.

 

Keanu a John Wick 4 után még vállalna egy 5. részt?!

 

Az Entertainment Weeklynek nyilatkozva Reeves elárulta, hogy hajlandó lenne visszatérni a John Wick 5. részéhez. Ám csak akkor, ha a franchise rendezője, Chad Stahelski is részt vesz benne. Elmondta, hogy bár nyitott arra, hogy visszatérjen a Baba Yaga szerepébe, reméli, hogy a John Wick 4 végleges befejezést kínál a karakter számára.

„Nem tudom, azt hiszem, soha ne mondd, hogy soha. Úgy értem, Chad Stahelski nélkül nem csinálnék John Wick-filmet. Meg kellene nézni, hogy az hogy nézne ki. Számomra nagyon jó érzés, hogy John Wick békére lelt.”

Bár Reeves megerősítette, hogy nyitott lenne arra, hogy visszatérjen John Wickként, amíg Stahelski is benne van, a John Wick: Chapter 4 befejezésének véglegessége megnehezítené a dolgát. Winston és a Bowery King a film végén John sírja felett áll. Utóbbi arról beszél, hogy hol lehet most spirituális értelemben. Beszélgetésük arra utal, hogy John valóban halott. A Caine-nel vívott párbaj után békét talált életében és halálában egyaránt.

Mivel azonban a nézők nem látták John holttestét, még mindig fennáll a lehetősége, hogy túlélte a sebesüléseit és a biztonsága érdekében bujkál, vagy új személyazonosságot vett fel.

Winston párbeszédét a film utolsó jelenetében úgy is értelmezhetjük, hogy John valahol életben van. A sírkő pedig csak egy csel, hogy senki más ne próbálja megtalálni és megölni. Ha ez a helyzet, akkor a John Wick 5 megerősítheti ezt azzal, hogy valami más is történik, ami ismét előhozza Johnt a rejtekhelyéről.

Akár él John, akár halott, a John Wick: 4 azonban lezárja a történetét. Megtanulja elfogadni a halál lehetőségét, hogy szabad lehessen. Ha kiderülne, hogy John életben van, és egy másik filmben ugrana vissza a tettek mezejére, az talán olcsóbbá tenné a legújabb rész tematikus elemeit. Ha azonban Reeves és Stahelski visszatérne, a John Wick 5 valószínűleg igazolná önnön létezését. Miközben rengeteg olyan ismerős akciójelenetet hozna, amelyekről a franchise leginkább ismert.

Forrás: THR, EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu