Metal Gear Solid 3 Remake: kiszivárgott volna a megjelenés potenciális időpontja?!

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater pletykált remake-jének lehetséges megjelenési időablakára derült fény, az MGS-rajongók nagy örömére.

 

 

Különböző, a Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-ről szóló pletykák már évek óta járják az internetet. Ma azonban izgalmas híreket kaptak a frissítést váró rajongók. Az MGS 3 állítólagos remake-je sokkal hamarabb érkezhet, mint azt eredetileg gondolták.

A sorozat a kezdetek óta eltelt évtizedek alatt hűséges rajongótáborra tett szert, a legtöbb rajongó azonban a franchise atyját, Hideo Kojimát bálványozza a Konami, az MGS jogait birtokló és a sorozat kiadásáért felelős japán cég helyett.

Kojima és a Konami között 2015 végén, a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain megjelenését követően igencsak csúnya összezördülés zajlott le. Azóta a lopakodós akció-franchise hosszabb szünetet tartott, leszámítva a 2018-ban megjelent Metal Gear Survive nevű, rosszul fogadott spinoffot.

Bár a rajongók többsége tisztában volt azzal, hogy ez a remake fejlesztés alatt áll, egy nemrégiben történt kinyilatkoztatás újra felébresztette az érdeklődést a projekt iránt. Andy Robinson, a VGC munkatársa szerint a játékosok arra számíthatnak, hogy az MGS 3 remake-jét nyáron az E3 környékén mutatják be. A tervezett megjelenési dátum pedig valamikor 2024-ben lesz. Az MGS 3 remake mellett állítólag más Metal Gear Solid-játékok újrakiadása is tervben van. Egyelőre nem világos, hogy mely játékokat adják ki újra, és milyen formában.

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater eredetileg 2004-ben jelent meg, és széles körben dicsérték innovatív játékmechanikája és lebilincselő története miatt. A remake várhatóan frissített grafikával, továbbfejlesztett játékmechanikával és esetleg néhány új tartalommal fog rendelkezni. Bármennyire is izgatottak az MGS-rajongók a projekt miatt, néhányan érthető módon óvatosak az MGS 3 újrakészítésével kapcsolatban a Konami irányításával. Különös tekintettel a vállalat közelmúltbeli teljesítményére. A kiadó az elmúlt évtizedben rossz hírnévre tett szert. Sok rajongó azzal vádolja, hogy rosszul kezelte a Silent Hill franchise-t és a Castlevania IP-t.

A Konami döntését, miszerint a Bloober Team Team csapatával együttműködve fejleszti a Silent Hill 2 remake-jét, szintén szkeptikusan fogadták, amikor tavaly év vége felé bejelentették.

Az aggodalmak ellenére még mindig van remény arra, hogy az MGS 3 remake méltó lesz az IP-hez. A 2024-re tervezett megjelenési dátummal a rajongóknak még egy kicsit várniuk kell, hogy kiderüljön, a remake beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Addig is csak remélhetjük, hogy a Konami megteszi a szükséges lépéseket. Mindenki érdeke, hogy a Metal Gear Solid franchise megkapja azt a tiszteletet és törődést, amit megérdemel.

Forrás: PlayStation Lifestyle

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu