Elden Ring: lehengerlő ray tracing-összehasonlítás PS5-ön, Xbox Series X-en és PC-n! [VIDEO]

Egy új videó alaposan megvizsgálja, hogyan teljesít az Elden Ring újonnan hozzáadott Ray Tracingje az összes jelenlegi generációs rendszeren az Xbox Series S kivételével.

 

 

A Digital Foundry varázslói mélyrehatóan bemutatták, hogyan teljesít az Elden Ring újonnan hozzáadott Ray Tracingje PC-n, PS5-ön és Xbox Series X-en. Az új teljesítménybeállítás az Elden Ring 1.09-es frissítésének részeként érkezett.

A FromSoftware az elmúlt egy évben kialakította azt a szokását, hogy önkényesen jelentett be egészen jelentős híreket a fő művével kapcsolatban, amire a Colosseum frissítés és a Shadow of the Erdtree leleplezése volt a két legfigyelemreméltóbb példa.

A legutóbbi javítás ismét ezt tette, több mint egy évvel a megjelenés után Ray Tracinget hozva Lands Betweenbe.

Az Elden Ring Ray Tracing funkcióinak bemutatásában a Digital Foundry, a videójátékok technikai elemzésével foglalkozó csoport segít. A csapat tavaly nem fogta vissza magát, amikor bátran kijelentette, hogy az Elden Ring PC-s teljesítménye „egyszerűen nem elég jó”. Bár ezúttal nem ennyire elítélően, a Digital Foundry megkérdőjelezi, hogy a Ray Tracing valóban a legjobb funkció volt-e a fejlesztésre. Különösen, amikor annyi más eszköz van, amit a közösség már több mint egy éve kér.

Ami magát a Ray Tracinget illeti, a funkció PC-re és az összes jelenlegi generációs konzolra érkezik. Kivéve szokás szerint az Xbox Series S-t. Az Xbox Series X Ray Tracing módja alig valamivel harminc képkocka/másodperc feletti képkockasebességet tart fenn. Feltételezhető, hogy a kisebb teljesítményű Xbox konzol nem tudott volna érdemi élményt nyújtani a funkcióval. Úgy tűnik, nincs eltérés a PS5 és az Xbox Series X Ray Tracing módjai között. Mindkettő közel azonos minőséget biztosít az RT árnyékok, a környezeti fedés és a lombozat/geometria rajzolási távolsága tekintetében. Mindkettő ugyanazt a felbontást célozza meg, és úgy tűnik, hogy dinamikus felbontás-skálázást használnak.

Mindkét konzol a PC maximális Ray Tracing beállításaihoz is kedvezően viszonyul, utóbbi csak a lombozat, különösen a fű esetében nyújt kevesebb pop-in-t.

A teljesítmény jelentősen csökken a PC, a PS5 és az Xbox Series X esetében, ha a Ray Tracing be van kapcsolva. A játékosok körülbelül tizenöt képkocka/másodperc veszteséggel számolhatnak, ha más beállítások módosítása nélkül aktiválják. Összefoglalva, a Digital Foundry úgy véli, hogy a Ray Tracing hozzáadása üdvözlendő meglepetés. Ennél azonban alig több. Az erőfeszítéseket talán inkább arra kellett volna irányítani, hogy magasabb képkockasebességet biztosítsanak PC-n. Illetve, hogy konzolokon egyenletesebb képkockasebességet tartsanak fenn.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu