Sokkoló hír érkezett az E3 2023-ról – erre nem számítottunk!

TECH HÍREK – Az Electronic Software Association hivatalosan is megerősítette, hogy az E3 2023 terveit törölték – méghozzá a tartós érdeklődés hiánya miatt!

 

 

Ezt is meg kellett érnünk: az Electronic Software Association hivatalosan is lemondta az E3 2023-at! Igaz, hetek óta egyre többször merültek fel olyan találgatások, hogy a rendezvény nem folytatódik. Az esemény régóta az év legnagyobb iparági programjának számít. Egészen az 1995-ös, első alkalommal megrendezett kongresszusig visszamenőleg. Azonban a COVID-19 járvány, amely a személyes rendezvényeket leállította, a digitális rendezvényekre való fokozott összpontosítás és az ESA-val való elégedetlenség együttesen kisiklatta az E3-at.

2022 márciusában az ESA hivatalosan bejelentette az E3 2022 törlését, és azt mondta, hogy a COVID-19-hez kapcsolódó folyamatos egészségügyi kockázatok miatt.

Az ESA ekkor jelentette be, hogy az E3 2023-ban visszatér. Méghozzá egy „megújult showcase” formájában, amely az iparági eseményeket és a rajongók bevonását kombinálja. Még abban az évben megerősítették, hogy a Los Angeles Convention Centerben június 13-16. között megrendezésre kerülő személyes kongresszus és a partnerek bemutatóit tartalmazó online digitális esemény is folytatódik.

Az E3 2023-ra vonatkozó minden korábbi tervet mostanra törölt az ESA. Nem lesz többé személyes rendezvény, és nem lesz online esemény sem. A szervező ReedPop nyilvános közleményében a lemondást azzal magyarázta, hogy „ez a helyes az iparágnak és az E3-nak”. A program állítólag nem keltett elég érdeklődést ahhoz, hogy az elvárt méretű és terjedelmű eseményt megrendezzék.

Pontosabban a ReedPop szerint az érdeklődő partnerek nem tudtak játszható demókat készíteni. Az „erőforrás-kihívások” túl nagy akadállyá tették az E3-on való részvételt. Így a ReedPop azt mondja, hogy nem tudta volna biztosítani azt a bemutatót, amit „megérdemeltek, és amit a ReedPop korábbi rendezvényeitől elvárhattatok”. A ReedPop az év során több kongresszust is szervez, többek között a C2E2-t, az EGX-et és az Emerald City Comic Con-t.

Tisztázni kell, hogy bár az E3 digitális tervei elmaradnak, ez nem jelenti azt, hogy a partnerek és más szervezetek nem folytatják a saját rendezvényeiket.

A Summer Game Fest ma megerősítette digitális terveit. A partnerek között már szerepel a 2K, Activision, Bandai Namco, Capcom, EA, Epic Games, Sega, PlayStation, Square Enix, Warner Bros. és Xbox.

Sajnos úgy tűnik, hogy az iparág túljutott az E3-on és azon, amit a kongresszus kínált. Az ESA azonban még nem hajlandó kijelenteni, hogy az E3-nak teljesen vége. Mind az ESA, mind a ReedPop megerősítette, hogy továbbra is együtt fognak dolgozni a „jövőbeli E3-eseményeken”. Ez nem egy hivatalos bejelentés az E3 2024-ről. Ám egyértelmű, hogy már most is folyik az esemény jövő évi visszahozatalára irányuló törekvés.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu