„Gyerekes” a Sony a szabadalmaiban használt szóhasználat miatt, állítja egy védjegy-elemző!

Ha valaki pártatlanul állítja a munkakörében, hogy amit a Sony csinál, az messze nem nevezhető professzionálisnak, akkor tényleg érdemes megfontolni azt, amit ez a személy állít.

 

A védjegyek, szabadalmak szoktak gyakran a hivatalos bejelentés előtt utalni a közeljövőben érkező termékekre. Így lehetett először az akkor még Project Natal néven futó Kinectről, majd később a Nintendo Switch Joy-Con kontrollereiről hallani. Ezekhez kell egy meghatározás (kérelem) is, és ezen a téren az utóbbi több mint egy évtizedben a Sony kissé más látásmódot alkalmaz a Microsofttal és a Nintendóval szemben.

Florian Mueller ezekben a szabadalmakban szakértő, mert több mint húsz éve ezek elemzésével foglalkozik. Egy posztot tett közzé a Foss Patentsen, a weboldalán, és ebben a Sony 2011 óta benyújtott védjegyekben használt kifejezéseit elemzi. „A Sony szabadalmi bejelentései több mint egy évtizede becsmérlik a Microsoftot és a Nintendót, mint a videojáték-konzolok „alsóbbrendű gyártóit”, mégpedig indokolatlanul, gyerekesen és szakszerűtlenül, 2011 óta több tucat példával,” írta Mueller a Twitteren.

Nem kitaláció: a WCCFTech is bemutatott egy oldalt 2011-ből, ahol a Sony a PlayStation riválisát „eltérő, de gyengébb gyártónak” nevezte. Emiatt Muellerrel könnyű egyetérteni, mert azt állítja, hogy ha a Microsoft és a Nintendo valóban alsóbb rendű gyártó lenne, az nem jelentené automatikusan a Sony számára a védjegy hitelesítését és védelmét, akárhogy is kritizál.

„Ha a Sony összehasonlító reklámot akar csinálni, akkor azt máshol is megteheti. A játékosok nem fognak vásárlási döntést hozni a Sony szabadalmi bejelentéseiben használt nyelvezet alapján. Ha egy kis cég ugyanezekhez a szabadalmi ügyvivőkhöz fordulna, és azt akarná, hogy ilyen felháborító szöveget tartalmazó szabadalmi leírást nyújtsanak be, a legtöbb szabadalmi ügyvivő visszautasítaná, hogy a nevét adja ehhez,” írta Mueller. A gondolatai pedig más színben tüntetik fel a Sony-t.

A cég kézzel-lábbal tiltakozik a Microsoft lépése ellen (nem akarják elbukni a Call of Duty PlayStationös közösségét, miután a redmondiak felvásárolják az Activision Blizzard Kinget), de így felettébb kétszínű, amit a Sony művel.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu