Hányan és kik élték túl a 66-os parancsot? Íme a Star Wars legnagyobb titka magától George Lucas-tól!

MOZI HÍREK – A Star Wars univerzumában talán nincs is nagyobb tragédia, mint amikor a klónhadsereg hűtlen lett a jedikhez, és lemészárolta őket egy titkos utasítás alapján. De vajon kik voltak azok a jedik, akik túlélték ezt a vérfürdőt, és hogyan sikerült nekik elrejtőzniük az új birodalom elől? Egy friss cikk bemutatja azokat a karaktereket, akiket George Lucas eredetileg meg akart menteni.

 

A 66-os parancs egy olyan protokoll volt, amit a Sith-ek terveztek ki, hogy véget vessenek a Jedi Rendnek. A klónkatonák agyába beültetett biochip segítségével irányították őket, hogy forduljanak szembe jedi tábornokaikkal. A parancsot Palpatine kancellár adta ki, miután lelepleződött Darth Sidious személyazonossága. A jedik nagy része meghalt ebben a támadásban, de néhányan sikerültek elmenekülniük.

A legismertebb túlélők Yoda és Obi-Wan Kenobi voltak, akik elbújtak Tatooine és Dagobah bolygókon. Ők tanították meg Luke Skywalkert a fénykardforgatásra és az Erő használatára. De nem ők voltak az egyetlenek, akik megúszták a 66-os parancsot. Egy új cikk szerint George Lucas eredetileg több jedi karaktert is életben akart hagyni, de végül ezeket a terveket elvetette.

A cikk szerint Lucas Quinlan Vos-t, Ahsoka Tano-t és Kanan Jarrus-t is túlélőként kezelte volna. Quinlan Vos egy titkos küldetésen volt a parancs kiadásakor, és később felbukkant egy képregényben. Ahsoka Tano Anakin Skywalker padawanja volt, de kilépett a Jedi Rendből. Ő főszereplője volt a The Clone Wars és a Rebels animációs sorozatoknak. Kanan Jarrus egy fiatal jedi volt, aki elrejtette kilétét és lázadóvá vált. Ő is szerepelt a Rebels-ben.

Lucas azonban végül úgy döntött, hogy ezeket a karaktereket nem említi meg az eredeti trilógiában vagy az előzményfilmekben. Így ezeknek a jediknek a sorsa csak más Star Wars médiákban derült ki. A cikk szerint ez azért történt, mert Lucas nem akarta túlbonyolítani a történetet, és inkább csak Luke Skywalkerre koncentrált.

A Star Wars rajongóknak azonban örömére ezek a karakterek nem merültek feledésbe. A Disney átvétele után több Star Wars projektben is feltűntek vagy feltűnnek majd. Például Ahsoka Tano saját sorozatot kapott, Kanan Jarrus pedig szerepelni fog az Obi-Wan Kenobi sorozatban. Quinlan Vos pedig talán megjelenik a The Bad Batch sorozatban. Ezek a projektek új fényt deríthetnek ezeknek a Jediknek a történetére, és megmutathatják, hogyan élték túl a 66-os parancsot.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu