A Mandalóri: így teszi jobbá a sorozat a Star Wars folytatásokat

MOZI HÍREK – A Disney+ népszerű sci-fi sorozata, A Mandalóri egyre több kapcsolatot teremt a Star Wars új trilógiájával, és ezzel még színesebbé és érdekesebbé teszi a galaxis messzi-messzi tájait.

 

A Mandalorian első évada egy egyszerű történetet mesélt el egy zsoldosról, aki védelmébe vesz egy különleges gyermeket, és szembeszáll az utolsó maradványokkal az egykori Birodalomból. A második évadban azonban a sorozat egyre bátrabban merített a Star Wars univerzum gazdag történelméből és mitológiájából, és bemutatott olyan fontos karaktereket és helyszíneket, mint Ahsoka Tano, Bo-Katan Kryze, Tython vagy a sötét kard.

A harmadik évad pedig még tovább lépett ezen az úton, és egyre több utalást és összeköttetést találtunk a Star Wars új trilógiájával, amely a Skywalker-saga befejezését jelentette. A legutóbbi epizódban például megtudhattuk, hogy Moff Gideon (Giancarlo Esposito) miért akarja annyira Grogu vérét: hogy klónokat hozzon létre Palpatine császár számára, aki valahogy visszatért az életbe. Ez magyarázatot adhat arra, hogy hogyan jött létre az Első Rend és a Rendet Szerető Légió, amelyek a folytatások fő ellenfelei voltak.

De nem csak ez az egyetlen kapcsolat a Mandalorian és a folytatások között. A sorozatban megjelent már Brendol Hux parancsnok (Brian Gleeson), aki az Első Rend alapítója és Armitage Hux (Domhnall Gleeson) apja volt. Emellett felbukkant Gilad Pellaeon kapitány (Xander Berkeley) is, aki az EU-ban Thrawn nagyadmirális jobbkeze volt. A sorozat talán arra készíti elő őt, hogy hasonló szerepet töltsön be a Disney idővonalán is.

Mindezekkel a kapcsolatokkal a Mandalorian nemcsak gazdagítja és kibővíti a Star Wars univerzumot, hanem talán jobbá is teszi a folytatásokat. Sok rajongó ugyanis nem volt elégedett ezekkel a filmekkel, mert úgy érezték, hogy nem illeszkednek jól a korábbi filmekhez, és nem adnak megfelelő magyarázatot és háttértörténetet bizonyos eseményekhez és karakterekhez. A Mandalorian viszont lehetőséget ad arra, hogy ezeket a hiányosságokat pótolja, és így jobban élvezhetővé tegye a folytatásokat is.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu