Elfogultságot mutat a FTC elnöke az Activision Blizzard King-ügyben?

Lina Khant azzal vádolják, hogy a Sony-t támogató állásponttal rendelkezik.

 

Az Egyesült Államok Tennessee államának első kongresszusi körzetének képviselője, Diana Harshbarger (republikánus) kérdezte ki Khant azzal kapcsolatban, hogy miért áll nyíltan a Sony oldalára. „Azt mondanám, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a versenyjognak nem az a célja, hogy megvédje a domináns szereplőt. Ennek fényében furcsának tartom, hogy az FTC a Sony védelmében lép fel, amely a csúcskategóriás konzolok világpiacának 68%-át birtokolja, és megpróbálja megakadályozni a Microsoft által az Activision Blizzard King tervezett felvásárlását. Mint ismeretes, a Sony volt a leghangosabb ellenzője ennek az ügyletnek, és figyelemre méltó módon az FTC a Sony mellé állt. Meg tudná magyarázni, miért tűnik ez jó ötletnek?”, kérdezte az ülés során Harshbarger.

„Ezt az ügyet is leszavazták, és közigazgatási eljárás alatt áll, úgyhogy hagyom, hogy a panasz önmagáért beszéljen. Általánosságban azt mondanám, hogy mindig nagyon hasznos számunkra, ha meghallgatjuk a piaci szereplőket az egész piacról, beleértve a nagy szereplőket is, de végső soron mindig a saját független ítéletünket hozzuk meg a törvény és a tények alapján,” válaszolta Khan, aki nyilvánvalóan a magyar példát követve nem vette figyelembe a kérdést és csak terelni tudott.

Ne felejtsük, hogy december elején közölte az FTC, az Egyesült Államok szövetségi kereskedelmi bizottsága, hogy antitröszt eljárást indít a Microsoft ellen, mert szerintük versenyellenes lenne, ha a redmondi óriásé lehetne a kiadó, és elnyomná a konzolos, előfizetéses és felhős piacon így a riválisait. Erre a Microsoft ügyvédjei azonnal reagáltak, és szerintük az Egyesült Államok alkotmányának ötödik módosítását megsértette az FTC…

A január elején tartott tárgyalás előtti meghallgatást követően a bizonyítási meghallgatás a tervek szerint augusztus 2-án, magyar idő szerint délután négy órakor lesz a közigazgatási bíró előtt az FTC székhelyén, de jelenleg a pálya erősen a Microsoftnak áll, ugyanis a jövő héten az Európai Unió és az Egyesült Királyság is meghozza végleges ítéletét a felvásárlással kapcsolatban. Egy pletyka szerint az EU anélkül hagyja majd jóvá, hogy jelentős engedményeket követelne a Microsofttól, míg az Egyesült Királyság pedig nemrég visszavonta azt a véleményét, hogy a felvásárlás veszélyeztetné a konzolpiac versenyét.

Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu