A Paramount elképesztő összeget költött a törölt Yellowstone-ra, amelynek sokszor durván túlárazták a részeit

MOZI HÍREK – A Yellowstone nem csak egy nemzeti park, hanem egy sikeres sorozat is volt, amelynek vége szakadt. A Paramount ugyanis úgy döntött, hogy nem folytatja a Kevin Costner főszereplésével készült drámát, amely túl sokba került a cégnek. Helyette egy új sorozatot rendelt el, amely a Yellowstone világában játszódik majd.

 

A Yellowstone című sorozat a Paramount egyik legnagyobb sikerű alkotása volt, amelynek főszereplője Kevin Costner volt. A sorozat egy montanai farm tulajdonosáról és családjáról szólt, akik megpróbálták megvédeni földjüket a különböző ellenségektől. A sorozat öt évadot élt meg, de a hatodik évad már nem került leforgatásra, mert a Paramount úgy döntött, hogy befejezi a történetet.

A döntés mögött az állt, hogy a Yellowstone túl drága volt a csatornának. A sorozat egyes epizódjai akár 10 millió dollárba is kerülhettek, ami sokkal több volt, mint amennyit a reklámokból és a nézettségből visszahoztak. A Paramount ráadásul nem rendelkezett a sorozat streaming jogával sem, így nem tudta kihasználni a digitális piacot.

A Yellowstone helyett a Paramount egy folytatást rendelt el, amelynek címe még nem ismert, de valószínűleg tartalmazni fogja a Yellowstone szót. A folytatásban új szereplők lesznek, és egy másik helyszínen játszódik majd. A folytatás premierje decemberben várható a Paramount csatornán, és utána elérhető lesz a Paramount+ streaming szolgáltatáson is.

A Yellowstone rajongói tehát búcsút inthetnek Costnernek és társainak, de remélhetőleg élvezni fogják az új sorozatot is, amely továbbviszi az eredeti történet szellemiségét.

De miért volt olyan sikeres a Yellowstone? Miért szerették annyian ezt a sorozatot? És miért döntött úgy a Paramount, hogy leállítja?

A Yellowstone egy neo-western dráma volt, amely modern környezetben mutatta be az amerikai nyugat életét és konfliktusait. A sorozat középpontjában John Dutton (Kevin Costner) állt, aki egy hatalmas farmot birtokolt Montana államban. Duttonnak nemcsak saját családjával kellett megküzdenie – feleségével (Kelly Reilly), három gyermekével (Luke Grimes, Wes Bentley és Kelsey Asbille) és unokájával (Brecken Merrill) – hanem külső fenyegetésekkel is. Ilyenek voltak például az indián rezervátum vezetője (Gil Birmingham), az ingatlanfejlesztő üzletember (Danny Huston), vagy az állami kormányzat (Wendy Moniz).

A sorozat bemutatta a farm életét és munkáját, valamint azokat az erkölcsi dilemmákat és erőszakos cselekményeket, amelyekkel Duttonnak és embereinek szembe kellett nézniük. A sorozatban szerepelt még több mellékszereplő is, akik fontos szerepet játszottak a történetben. Ilyenek voltak például Dutton jobb keze (Cole Hauser), aki a farm dolgozóit irányította, Dutton elidegenedett fia (Wes Bentley), aki ügyvéd és politikus lett, Dutton lánya (Kelly Reilly), aki egy kemény és okos üzletasszony volt, vagy Dutton legkisebb fia (Luke Grimes), aki egy volt katona és egy indián nővel házasodott össze.

A sorozatot Taylor Sheridan és John Linson alkotta meg, akik korábban is dolgoztak együtt a Sicario és a Hell or High Water című filmeken. Sheridan nemcsak írta és rendezte a sorozatot, hanem szerepelt is benne egy mellékszereplőként. A sorozatot a Paramount Network sugározta, amely egy kábelcsatorna volt, amely korábban Spike TV néven futott. A Yellowstone volt az első eredeti sorozata a csatornának, amely nagy népszerűségre tett szert.

A Yellowstone 2018-ban debütált, és azonnal sikert aratott a nézők és a kritikusok körében. A sorozatot dicsérték a színészi alakításokért, a látványos tájakért, a feszült történetvezetésért és a karakterek fejlődéséért. A sorozat több díjat is nyert és jelölést kapott, többek között az Emmy-díjra és a Golden Globe-díjra is. A sorozat nézettsége is magas volt, és több mint 5 millió nézőt vonzott átlagosan egy epizódra.

A Yellowstone öt évadot ért meg, amelyek közül az első négy 10 epizódból állt, az ötödik pedig 12-ből. A sorozat 2021 novemberében ért véget az ötödik évad második felével. A Paramount úgy döntött, hogy nem forgatja le a hatodik évadot, mert túl sokba került volna nekik. A sorozat költségvetése ugyanis folyamatosan növekedett, ahogy a színészek fizetése is. Ráadásul a Paramount nem rendelkezett a sorozat streaming jogával sem, így nem tudta eladni más platformoknak vagy szolgáltatásoknak.

A Yellowstone helyett a Paramount egy folytatást rendelt el, amelynek címe még nem ismert, de valószínűleg tartalmazni fogja a Yellowstone szót. A folytatásban új szereplők lesznek, és egy másik helyszínen játszódik majd. A folytatás premierje decemberben várható a Paramount csatornán, és utána elérhető lesz a Paramount+ streaming szolgáltatáson is. A folytatásban állítólag Matthew McConaughey is szerepelni fog.

A Yellowstone rajongói tehát búcsút inthetnek Costnernek és társainak, de remélhetőleg élvezni fogják az új sorozatot is, amely továbbviszi az eredeti történet szellemiségét.

Forrás: Wall Street Journal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu