World of War(craft): az orosz-ukrán háború a Twitch streamereket sem kíméli…

Egy ukrajnai World of Warcraft Twitch streamer legutóbbi adását rövid időre megszakította, amikor az orosz hadsereg megtámadta a várost…

 

 

Egy ukrán World of Warcraft streamer kénytelen volt megszakítani az adását. Ugyanis az orosz hadsereg éppen megtámadta a várost, ahonnan streamelt. Habár a WoW-tartalomkészítő szerencsére nem sérült meg, az élmény így is borzongató.

Az ukrán World of Warcraft-rajongó és Twitch-sztár Punisher3d egy népszerű streamer, akinek több mint 54 000 követője van.

Punisher3d egyik legutóbbi World of Warcraft Twitch streamje azonban félelmetes módon megszakadt. Miközben Valdrakkenben questelt, olyan zajokat hallott, amelyek majdnem úgy hangzottak, mint a mennydörgés. Amikor a szirénák és a robbanások beindultak, minden kétséget eloszlatott, hogy mi zajlik a háttérben. A Redditen megosztott klip az esemény egy kis részét mutatja be, de a támadás és Punisher3d reakciója a streamen 2:50:00-tól kezdődően látható és hallható.

A klipet látott rajongók megerősítették, hogy Punisher3d szerencsére nem volt közvetlen veszélyben. Az orosz rakéták és drónok, amelyek a várost célozták, a hangerejük ellenére valószínűleg kissé távolabb voltak az otthonától. Néhány telefonhívás után Punisher3d ugyanerre a következtetésre jutott, és bátran folytatta még két órán keresztül a streamelését.

Punisher3d rajongótársai a morbid humor és az együttérzés keverékével reagáltak a helyzetére a klipet megosztó Reddit-posztban. Néhány rajongó azzal viccelődött, hogy a prioritásai rendben vannak, mivel folytatta a WoW-ozást, függetlenül attól, hogy mi történik odakint. Mások dühüket fejezték ki a helyzet miatt. Valóban szörnyű, hogy civileknek kell átélniük ilyen dolgokat.

Ettől függetlenül mind az ukrán, mind az oroszországi játékosok összejöttek, hogy kifejezzék a háborúval és Putyinnal kapcsolatos ellenérzéseiket.

Az, hogy Punisher3d-nek egyáltalán át kellett élnie ezt az eseményt, szörnyű. Az Oroszország és Ukrajna közötti háború borzalmasan érinti a civileket. Még a saját otthonukban sem tudnak biztonságosan játszani anélkül, hogy attól félnének, hogy egy támadás éri a városukat. A tragikus emberveszteségen túl más veszteségek is érik a játékostársadalmat. A háborút ellenző orosz állampolgárok százezrei számos játékszolgáltatástól estek el, mivel a cégek Ukrajnával való szolidaritásból megszakították a kapcsolatot az országgal. Remélhetőleg a háború hamarosan véget ér, hogy mindenki békében élhessen és játszhasson.

Forrás: Reddit

Ukrainian streams WoW while russia attacking his city
by u/Bomokk in LivestreamFail

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu