A NetEase lerombolta a World of Warcraft-szobrot a Blizzarddal való balhé után [VIDEO]

A kínai kiadó munkatársai vandál cselekedetet követtek el.

 

A NetEase 14 éve felelős a Blizzard játékainak kínai kiadásáért, ez a partnerség hihetetlenül jövedelmező volt mindkét cég számára. A játékokból származó nyereségek táplálták a kínai kiadó óriási növekedését az elmúlt évtizedben, és bár nem mondható, hogy a NetEase sikere kizárólag ennek a partnerségnek köszönhető, mára a világ egyik legnagyobb internetes és videojátékos cégévé vált.

A feszültségek azonban az érintett vállalatok méretét tekintve csak komikusan kicsinyesnek mondható módon fokozódtak.

Tavaly év végén jelentették be, hogy a Blizzard és a NetEase közötti partnerséget nem újítják meg. Ez kisebb szócsatát eredményezett a vállalatok között, a Blizzard a NetEase-t hibáztatta a felmerült problémákért, amikor az nem volt hajlandó beleegyezni a jelenlegi feltételek hat hónapos meghosszabbításába. Most a NetEase drasztikus intézkedésekhez folyamodott, szó szerint.

A Blizzarddal való partnerség jelentőségét a World of Warcraft legendás kétkezes fejszéjének, Gorehowlnak egy óriási szobra szimbolizálta, amely a Blizzard licencek kezeléséért felelős stúdió előtt áll. Egy azóta a közösségi médiára feltöltött livestreamben látható, ahogy a NetEase munkatársai körbeveszik a szobrot, és darabról darabra lerombolják azt.

Végül Gorehowlból nem maradt más, csak törmelék. Érdemes megjegyezni, hogy a játék történetében ez a fegyver epikus árulásokhoz kapcsolódik. A szobor lerombolása után, és egy újabb gonoszságként a NetEase alkalmazottai „Blizzard” zöld teát isznak. Bár nem beszélek kínaiul, az elméletek szerint ez egy nőgyűlölő internetes szleng kifejezésre utal, amely lefordítva „zöld teás ribanc” (绿茶婊). Ez arra utal, hogy valaki tisztának tűnik, de valójában álnok és kapzsi.

A NetEase még nem fejezte be. A hivatalos Weibo oldalán is kiadott egy erősen megfogalmazott közleményt. Először is, a NetEase azt állítja, hogy a Blizzard által felajánlott hosszabbítás „egyenlőtlen” és „tisztességtelen” volt, és hogy az ezt követő nyilvános nyilatkozatai „felháborítóak, helytelenek és nem felelnek meg az üzleti logikának”.

Ez még csak a kezdet volt. „[A Blizzard] arroganciája nem vette figyelembe, hogy milyen helyzetbe hozta a játékosokat és a NetEase-t azzal, hogy mindent követelt. Ez olyan, mintha öszvéren lovagolnának, hogy lovat találjanak, olyan viselkedés, mintha elvált emberek lennének, de még mindig együtt próbálnának élni”.

A kínai kiadó, a NetEase tagadja, hogy valaha is szellemi tulajdonjogokat követelt volna a Blizzardtól, és a továbbiakban a Blizzard China által a játékhoz kiadott mentésátviteli funkciót kritizálja, amellyel a felhasználók szerint szintén problémák vannak. A kínai kiadó azt állítja, hogy a Blizzard „egyoldalúan” fejlesztette ki ezt, és biztonsági kockázatokra figyelmeztet, mondván, hogy a Blizzard teljes felelősséget visel az esetleges problémákért.

A NetEase ezután költői módon, egy zárónyilatkozattal írja alá: „Bár ez a búcsú a történetünk végét jelenti, a NetEase mindent megtesz, hogy támogassa a játékosokat az utolsó pillanatokban, és a végsőkig szolgálja őket. Mostantól kezdve, bármerre is járjatok, a szél vezesse utatokat, és a csillagok világítsák meg az utatokat. És természetesen mindenkinek boldog új évet kívánunk.”

A két cég közötti konfliktus nyilvános sérelmek hangoztatását okozta, a NetEase úgy érzi, hogy a Blizzard nem tiszteli és nem bánja őket, míg utóbbi talán azon tűnődik, hogy mi okozta, hogy egy ilyen sikeres partnerség megromlott. Január 23-án lejár a cégek közötti kiadói szerződés, és a Blizzard játékai nem működnek tovább Kínában, a visszatérésük attól függ, hogy találnak-e másik kiadói partnert a régióban. A NetEase lépése azonban úgy is értelmezhető, mint a kínai kormány üzenete a többi nyugati cégnek, hogy ne kössenek hasonló üzleti megállapodásokat.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu