Mégsem megy jól a The Witcher szekere?! Kirúgásokról hallani az új Vaják-játék spinoffja kapcsán!

A legfrissebb értesülések szerint 29 alkalmazottat bocsátottak el, a legtöbbjüket a The Witcher-játékon dolgozó Molasses Flood csapatától.

 

 

A múlt héten örömmel hallhattuk, hogy a Project Sirius, a CD Projekt Molasses Flood stúdiójában készülő The Witcher-spinoff játék újra sínen van. Az év elején, mint emlékezhetünk rá, valamiféle bajba került. A projekt új irányának megváltoztatása miatt azonban 29 embert, többségében a Molasses Flood munkatársait elbocsátották.

A Siriusról 2022 októberében derült ki, hogy „a The Witcher univerzum innovatív megközelítése”, amelyet a Molasses Flood fejleszt a CD Projekt Red támogatásával.

A CD Projekt fél évvel korábban, 2022 áprilisában vásárolta fel a Molasses Floodot. A stúdió korábbi játékai közé tartozik a The Flame in the Flood és a Drake Hollow.

Idén márciusban azonban a CD Projekt leírta a játék addigi fejlesztési költségeinek jelentős részét. Majd közölte, hogy átértékeli a játék „terjedelmét és kereskedelmi potenciálját”, és „új kereteket fogalmaz meg”.

Egy múlt héten kiadott szabályozói jelentés bejelentette, hogy „a Project Sirius új keretének meghatározására irányuló munka” befejeződött. Továbbá, hogy ennek eredményeképpen a pénzügyi leírások egy részét visszafordították. Nem sokkal ezután azonban több Molasses Flood alkalmazott a közösségi médiában közölte, hogy elbocsátották őket. Ma a CD Projekt a PC Gamerhez eljuttatott közleményében megerősítette az elbocsátásokat.

„Mivel a projekt változott, így a rajta dolgozó csapat összetétele is megváltozott – főleg a The Molasses Flood oldalán” – mondta a cég képviselője.

„A konkrét létszám, akitől elváltak az útjaink, 21 csapattag az Egyesült Államokban és 8 Lengyelországban (akik az Egyesült Államokon kívül dolgoznak a projekten)”.

A CD Projekt nem kívánta tovább kommentálni az ügyet. Ám 29 elbocsátott alkalmazott potenciálisan nagyon mély vágást jelent a fejlesztőcsapatnál. A Siriuson több mint 60 ember dolgozott, amikor tavaly bemutatták. Nem lehet tudni, hogy azóta mennyivel bővült a csapat. A bejelentés és a zátonyra futás közötti rövid idő nem sok időt adott a bővítésre. A LinkedIn üzleti célú közösségi médiaplatform jelenleg 11-50 alkalmazottat számlál a The Molasses Floodnál. Ez semmiképp sem pontos mérés, de nyilvánvalóan egy viszonylag kis stúdióról van szó.

A Project Sirius egyike a CD Projektnél jelenleg fejlesztés alatt álló öt The Witcher-játéknak: egy teljesen új trilógia is készül. Továbbá az eredeti Witcher RPG remake-je, amelyet „az alapoktól kezdve újjáépítenek az Unreal Engine 5-ben”.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu