Metal Gear Solid: olyasmire utalt egy bennfentes, amit már nagyon régen várnak a rajongók!

A Konami a Metal Gear Solid franchise közelgő újjáélesztésére készülhet. Erre utal egy most felbukkant pletyka, amelyet egy ismert iparági bennfentes adott ki.

 

 

Egy ismert iparági bennfentes nemrég a Metal Gear Solid-sorozat közeli újjáélesztésére utalt. Ez a fejlemény egybecseng egy nemrégiben megjelent pletykával. Utóbbi szerint a Konami és a PlayStation exkluzív megállapodást kötött a Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-ről.

A fent említett PlayStation-exkluzivitásról szóló állítások előtt Andy Robinson, a VGC munkatársa már beszámolt az MGS3 remake lehetséges megjelenési ablakáról.

Emellett azt is sugallta, hogy a Konami még mindig fontolgatja a sorozat valamilyen újrakiadásának lehetőségét.

Nemrég bejelentették a következő PlayStation Showcase-t. Robinson a Twitteren jelezte, hogy az eseményen az MGS-szériához kapcsolódó újdonságok is lesznek. Bár a bennfentes nem részletezte rejtélyes tweetjét, az ezzel kapcsolatos korábbi jelentések arra utalnak, hogy az MGS3 remake a legvalószínűbb jelölt az eseményen való megjelenésre.

A játékosok már régóta kiáltanak egy MGS3 remake-ért. A sorozat negyedik részének modernizált változata egy másik népszerű kérés a rajongók körében. Nem utolsósorban azért, mert a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots gyakorlatilag máig a PS3-on ragadt. A Snake Eater végül az Xbox 360-tól kezdve a kézi számítógépekig, például a PS Vitáig és a 3DS-ig mindenre eljutott. A PS3 egzotikus Cell architektúrája mindig is komoly kihívást jelentett a fejlesztők számára. Megnehezíti az exkluzív játékok portolását. Sokak szerint ez a fő oka annak, hogy az MGS4 soha nem került át más platformokra.

A közelgő PlayStation Showcase a tervek szerint május 24-én, szerdán, délután 1 órától kerül megrendezésre. A Sony a szokásoknak megfelelően a Twitch-en és a YouTube-on is közvetíteni kívánja az eseményt. Azt még nem tudni, hogy az MGS-sorozat a közvetítés egyik csúcspontja lesz-e. Feltéve, hogy megjelenik a showcase során.

Már csak azért sem, mert a Sony várhatóan a Marvel’s Spider-Man 2-t és a Final Fantasy 16-ot is bemutatja az eseményen.

A Naughty Dog The Last of Us többjátékos játéka is megjelenhet a bemutatón. A stúdió azt ígérte, hogy valamikor idén több információ is napvilágot lát a titokzatos projektről. Habár a rajongók által a közelgő PlayStation Showcase-en várhatóan látott játékok nagy része a tervek szerint az év végére jelenik meg, a korábbi hírek szerint a Metal Gear Solid 3 pletykált remake-je 2024-es megjelenést céloz meg.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu