Szívszorító búcsút vett Bryan Cranston saját filmjétől, amit rövidesen törölnek Disney Plus-ról!

MOZI HÍREK – A színész meghatóan reagált arra, hogy Ivan, az egyetlen című alkotása hamarosan eltűnik a streaming szolgáltatásról.

 

A Disney+ bejelentette, hogy május 26-ig több tucat eredeti sorozatot és filmet távolít el a platformról, köztük Bryan Cranston Ivan, az egyetlen című filmjét is. A 2020 áprilisában bemutatott alkotás Katherine Applegate azonos című könyvén alapul, és egy Ivan nevű gorilla (Sam Rockwell) szabadságvágyát követi nyomon, aki egy cirkuszvezető (Cranston) gondozásában nő fel egy bevásárlóközpontban.

Cranston az Instagramon osztotta meg érzelmes reakcióját arra, hogy Ivan, az egyetlen hamarosan eltűnik a Disney±ról. A színész elmondta, mennyire fontos volt számára ez a projekt, és milyen büszke volt arra, hogy a COVID-19 járvány idején eljuttatta a nézőkhöz. Cranston befejezte üzenetét, amit alább láthatnak, azzal, hogy arra buzdította mindenkit, hogy nézze meg a filmet a családjával, mielőtt “örökre eltűnik”.

Ivan, az egyetlen nem az egyetlen film, ami elhagyja a Disney Plus-t. Ahogy sok más eredeti sorozat és film esetében is történt, Ivan, az egyetlen is kizárólag a Disney Plus-on volt elérhető, ami azt jelenti, hogy miután eltávolítják onnan, sehol máshol nem lesz megtalálható. A szereplők és a stábok számára nincs más lehetőségük, mint reménykedni abban, hogy a filmek és sorozatok megjelennek DVD-n vagy más streamerek felkarolják őket. Ahogy Cranston is említette, néhány projekt esetében ez azt jelenti, hogy soha többé nem lesznek láthatók.

A Disney egy közelmúltbeli eredménybeszámolón jelentette be azt a költségcsökkentő intézkedést, hogy tartalmakat távolít el a Disne Plus-ról és a Huluról, illetve másokat töröl. Ennek eredményeként több olyan sorozat is megszűnt, mint például a Big Shot vagy A hatalmas kacsamese: Játék az élet. Összesen 40 sorozatot távolítottak el a Disne Plus-ról és a Huluról, valamint több eredeti filmet is. Ivan, az egyetlen majdnem három évet töltött el a platformon, míg olyan projektek, mint például Willow vagy Darby and the Dead mindössze hat hónapot voltak fent.

Bár ez egy költségcsökkentő intézkedésnek tűnik, sokan kíváncsiak arra, hogyan spórol pénzt ezzel a Disney. A már bemutatott filmeket és sorozatokat nem lehet adókedvezményként leírni, ami azt jelenti, hogy úgy tűnik, az egyetlen dolog, amit a stúdió spórol vele az az alkalmazottaknak fizetett jogdíjak elkerülése. Tekintettel az éppen zajló írószövetségi sztrájkra ez a lépés biztosan kritikát fog kapni amiatt is. Ráadásul Ivan, az egyetlen főszereplőjének posztja mutatja meg azt is, hogy milyen személyesen érinti ezeknek az eltávolításoknak a szereplőket és stábokat is ahogy látják munkájuk túl gyors eltűnését.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu