[PSSC-2023] Jó hír a Metal Gear Solid franchise rajongóinak – íme a régen várt bejelentések! [VIDEO]

Hónapok óta tartó pletykák, kiszivárgások és találgatások után megerősítést nyert a Metal Gear Solid 3 remake és a klasszikus játékok újrakiadásai.

 

 

A Sony legutóbbi PlayStation Showcase eseményén végre bejelentették a régóta pletykált Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-et. Valamint a Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 szettet is! Ezek az MGS játékok már jó ideje kiszivárogtak, de most végre hivatalos megerősítést kaptak a rajongók.

A Snake Eater arról nevezetes, hogy a Metal Gear Solid-sorozat legkorábbi játéka időbeli szempontból. Így bár ez a sorozat harmadik számozott része, mégis van értelme ezzel kezdeni, ha a Konami Hideo Kojima játékainak remake-elésében reménykedik ahelyett, hogy vadonatúj MGS-élményeket próbálna létrehozni.

Hogy a Metal Gear Solid 3 remake-je milyen lényeges különbségeket fog tartalmazni, azt még nem tudni, mivel a bejelentő trailer kevés részletet tartalmazott.

A remake CG trailere megmutatta a dzsungelben osonó „Naked Snake”-et. Ám azon kívül, hogy PS5-re készül a játék, nem sok minden mást árult el. Ami talán még a remake megerősítésénél is jobban felcsigázza a rajongókat, az az MGS Master Collection Vol. 1 bejelentése. Ez a franchise rajongóinak lehetőséget ad arra, hogy a klasszikus játékokat modern platformokon élhessék át újra.

A Metal Gear Solid 3 remake-nek nincs megjelenési dátuma. A Master Collection Vol. 1 szett megjelenését 2023 őszére erősítették meg. Ez a gyűjtemény az első három játék eredeti változatát fogja tartalmazni. Mivel a bejelentés a PlayStation Showcase alatt történt, a rajongók csak annyit tudnak biztosan, hogy a gyűjtemény PS5-re érkezik. Azonban bennfentesek szerint más platformokra, például PC-re és Xboxra is jöhet majd.

Ugyan a rajongók még mindig várnak arra, hogy megtudják, hogy az MGS Collection Vol. 1 nem PlayStation platformokra is megjelenik-e. Ám addig is megerősítést nyert, hogy a Snake Eater remake valóban több platformra készül. Azt is tisztázták, hogy a játék hivatalos címe Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, és visszatérnek az eredeti szereplők. Vagyis David Hayter valószínűleg újra Snake szerepében fog játszani.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu