[PSSC-2023] A PlayStation végre új kézikonzolt jelentett be, de van vele egy „kis” bibi… [VIDEO]

TECH HÍREK – A PlayStation hivatalosan is bemutatja legújabb kézi játékkészülékét a tegnapi PlayStation Showcase során, ám van egy fontos kikötés.

 

 

A Sony a PlayStation Showcase élő közvetítése során végre megerősítette, hogy egy új kézi PS-eszközön dolgozik. Ám nem biztos, hogy ez lesz az, amire a játékosok számítottak. A legutóbbi Showcase a triple-A blockbusterek és kisebb indie címek keverékét mutatta be. A show utáni beszélgetések nagy része pedig olyanok körül forgott, mint a Marvel’s Spider-Man 2 és a Metal Gear Solid 3: Snake Eater nemrég megerősített remake-je.

A PlayStation jelenlegi játékkínálatában szereplő összes fontos játék mellett nem sokan számítottak a Sony legújabb kézikonzoljára, amelynek létezéséről még áprilisban szivárgott ki először a hír.

A források azt állították, hogy ez az a készülék, amelynek előzetes címe Q Lite volt. Úgy tűnik, nem a dedikált hordozható játékplatformokkal, például a Nintendo Switch-csel, a Steam Deckkel és a nyomukban felbukkanó különböző versenytársakkal kíván versenyezni. Ehelyett azt mondták, hogy egy PlayStation Remote Play eszközként szolgál majd, amelynek középpontjában a játékok streamelése áll.

Az új PlayStation kézi készüléket az esemény vége felé mutatták be teljes egészében. Kijelenthetjük, hogy a sok pletyka, miszerint kizárólag streamelésre fog korlátozódni, beigazolódott. Maga Jim Ryan mutatta be a készüléket, amely most a „Project Q” munkacímet viseli. Kijelentette, hogy a Project Q valóban csak a PlayStation 5-ről való játékstreamelést teszi majd lehetővé Remote Play-en keresztül. A rajta játszott játékokat a PS5-re kell majd telepíteni. A Project Q pozitívuma, hogy a PS5 DualSense kontrollerének összes gombja megtalálható lesz rajta, egy 8 hüvelykes HD kijelző mellett.

Nem a Project Q volt az egyetlen új PlayStation hardver, amelyet a mai PlayStation Showcase livestream során mutattak be: Jim Ryan bemutatta az első hivatalos PlayStation márkájú játékfülhallgatót is.

Ezek a fülhallgatók Bluetooth segítségével csatlakozhatnak PS5 konzolokhoz, PC-khez vagy akár okostelefonokhoz is. Ryan kijelentette, hogy a fülhallgatók alacsony késleltetés mellett veszteségmentes hangot biztosítanak. Ez magas hangminőséget eredményez játék közben.

Annak ellenére, hogy a Sony PS Portable és Vita készülékei nem érték el a Nintendo legendás kézikonzoljának kereskedelmi sikerét, a 2000-es évek végének játékosai még mindig szívesen emlékeznek rájuk. A rajongók azonban csalódhatnak, ha a most bejelentett Project Q-tól hasonló eszközt vártak. Jim Ryan megerősítette, hogy ez csak egy támogató eszköz lesz a PS 5 számára, nem pedig egy valódi önálló játékrendszer. A Sony az elkövetkező hónapokra ígér további részleteket az új Project Q kéziszámítógépéről.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu