The Movie Critic: Quentin Tarantino végre elárulta, mit szeretne (vagy nem szeretne) az utolsó filmjében!

MOZI HÍREK – Quentin Tarantino új részleteket árult el tizedik és egyben utolsó filmjéről, a The Movie Critic-ről, a váratlan témáról, a helyszínről és a szereplőkről.

 

 

Quentin Tarantino érdekes új részleteket árul el a The Movie Critic-ről. A szerzői rendező fényes karrierje során saját bevallása szerint kilenc játékfilmet írt és rendezett. Legutóbb a Volt egyszer egy Hollywoodot. Most pedig, a tizedik filmje után tervezi, hogy visszavonul a rendezéstől. Tarantino tizedik és egyben utolsó filmjének címe tavaly márciusban látott napvilágot. Mivel 1977-ben játszódik, kezdetben azt feltételezték, hogy a legendás kritikus, Pauline Kael lesz a témája. Tarantino azonban cáfolta ezt az elméletet a The Movie Critic kapcsán, mondván, hogy a film ehelyett egy valós, de ismeretlen férfi kritikuson alapul.

 

Minden, amit Tarantino elárult a The Movie Critic-ről

 

Most a Deadline-nak adott új interjújában Tarantino többet is elárult a filmről. Az író-rendező megismételte, hogy nem Kaelről fog szólni. Egy olyan férfin alapul, aki egy meg nem nevezett pornográf magazinnak írt 1977-ben Kaliforniában. Tarantino egyik első munkája tinédzserként az volt, hogy magazinokat pakolt be egy automatába. Felfedezte, hogy az egyikben „volt egy nagyon érdekes filmes oldal”. Alább olvasható, mit osztott meg Tarantino a filmje témájáról:

„[A The Movie Critic] egy olyan fickón alapul, aki tényleg élt, de sosem volt igazán híres, és filmkritikákat írt egy pornóújságnak. Az összes többi cucc túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassuk, de aztán volt ez a pornóújság, aminek volt egy nagyon érdekes filmes oldala. A mainstream filmekről írt, és ő volt a másodhegedűs kritikus. Szerintem nagyon jó kritikus volt. Pokolian cinikus volt. A kritikái a korai Howard Stern és Travis Bickle keresztezése voltak, ha filmkritikus lenne. Gondolj Travis naplóbejegyzéseire.”

„De a pornó kritikus nagyon, nagyon vicces volt. Nagyon durva volt, tudod. Káromkodott. Faji szidalmakat használt. De a szarságai nagyon viccesek voltak. Pokolian durva volt. Úgy írt, mintha 55 éves lenne, pedig csak a 30-as évei elején-közepén járt. A harmincas évei végén halt meg. Egy ideig nem volt világos, de most, hogy utánanéztem, azt hiszem, az alkoholizmus okozta komplikációk miatt.”

Tarantino nem árulta el az ismeretlen kritikus nevét vagy a pornómagazint, amelynek írt, de a The Movie Critic-ben a fiktív magazin neve „The Popstar Pages” lesz.

Úgy hangzik, hogy a film eléggé pikáns lehet. Abból kiindulva, hogy a kritikus a harmincas évei végén halt meg alkoholizmus okozta szövődményekben, ez is tragikus színezetet adhat Tarantino tizedik és egyben utolsó filmjének. A tényleges történetről nem sokat tudni, bár Tarantino elárulta, hogy nem bosszútörténet lesz. Az 1997-es Jackie Brown óta először szakít a filmes egy régi hagyományával.

 

Brit színészek kizárva

 

A filmkritikusnak még nincs szereposztása. Tarantino elismerte, hogy néhány gyakori munkatársa, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt túl idős a 35 év körüli főszerephez. Ehelyett egy új főszereplőt tervez, akivel még sosem dolgozott együtt. Már van is valakije a fejében, aki szerinte nagyszerű munkát végezne, de még nem döntött. Tarantino azt viszont kizárta, hogy egy brit színész kapja meg a szerepet.

Arra a kérdésre, hogy fontolóra venné-e egy brit színész szerepeltetését, a filmrendező a következőt válaszolta:

„Nem. Az igazság az, hogy igen, nyilvánvalóan egy brit is meg tudná csinálni, de nem akarok egy britet szerezni. Nyilván semmi bajom a britekkel, de most nagyon furcsa időket élünk. Azt hiszem, amikor az emberek visszatekintenek erre a filmes korszakra, és az összes brit színész amerikaiaknak adja ki magát, és az összes ausztrál színész amerikaiaknak adja ki magát, az olyan, mintha fantomok lennének. Senki sem a saját hangján játszik.”

„Történetesen egy olyan korszakban vagyunk, amikor nagyon-nagyon jó brit színészek vannak, akiknek ez a legtöbbször sikerül is.”

„Egyébként nem vagyok idegengyűlölő. A briteknek sokkal több gondjuk lenne, ha egy csomó amerikai színész jönne oda Dick Van Dyke [Mary Poppins] akcentusával, akik híres briteket játszanak. Nem akarják látni ezt a szarságot.”

Tarantino, aki elsősorban Tel-Avivban él, azt tervezi, hogy júniusban Los Angelesbe költözik. Ez segíthetné a The Movie Critic „elő-előkészítését”. Utóbbi magában foglalja a szereplőkeresés folytatását is. Ez egybecsengeni látszik azzal az első hírrel, miszerint jövő ősszel tervezi leforgatni a filmet. Mivel úgy tűnik, hogy ez lesz Tarantino utolsó filmje, rengeteg tehetséges színész áll majd sorba, hogy utoljára dolgozhasson együtt az utánozhatatlan szerzővel.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu