Hideo Kojima olyan játékot tervezhet, amit a világűrben is lehetne játszani?! [VIDEO]

Úgy tűnik, hogy a legendás játéktervező, Hideo Kojima a Földön túlra is ki akarja terjeszteni kreatív horizontját. Egy olyan játékot akar készíteni, amellyel az űrben is lehet játszani.

 

 

Miután itt a földön forradalmasította a játéktervezést, a fejlesztő géniusz Hideo Kojima úgy tűnik, a csillagokat vette célba. Nemrég kijelentette, hogy olyan játékot akar tervezni, amelyet az űrben is lehet játszani. A Metal Gear Solid-sorozat elismert alkotójának váratlan, annyira nem meglepő megjegyzése biztosan megmozgatja néhány játékos agyát.

Hideo Kojima, aki eredetileg a Konami tagjaként lépett be a játékiparba az 1980-as évek végén, azt remélte, hogy a videójátékokat ugródeszkaként használhatja majd a filmes karrierje elindításához.

Habár ezek a tervek végül nem váltak valóra, Kojima videójátékok tervezőjeként, írójaként és rendezőjeként elért karrierjének hatását egyszerűen nem lehet túlbecsülni. Az ikonikus fejlesztő sok rajongója csalódott volt, amikor a múlt hónapban kiderült, hogy Kojima nem vesz részt a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater fejlesztésében. Ez a Metal Gear Solid 3 című nagy sikerű játékának közelgő remake-je lesz.

Hideo Kojima a The Game Awards alapítójával, Geoff Keighley-vel való közös fellépésén elárulta, hogy szeretne az űrbe utazni. Továbbá, egy olyan játékot tervezni, amelyet arra szántak, hogy zéró-gravitációs környezetben játsszák. A PCGamesN által eredetileg bejelentett megjegyzéseket a Hideo Kojima: Connecting Worlds című új dokumentumfilm vetítése utáni kérdezz-felelek során mondta el. Utóbbi a legendás alkotó életét és munkásságát vizsgálja. Arra a kérdésre, hogy milyen célokat szeretne még elérni élete során, Kojima lelkesen azt válaszolta, hogy „el akarok jutni a világűrbe”.

Bár néha nehéz megállapítani, hogy az ikonikus játékfejlesztő mikor viccel, Kojima úgy hangzott, mintha komolyan gondolkodott volna az ötleten. Kojima a válaszát kibővítve megjegyezte, hogy olyan játékot szeretne készíteni, „amivel az űrben is játszhatsz”. Mert jelenlegi játékokat valószínűleg nem lehet az űrben játszani. Majd tréfásan könyörgött a közönségnek, hogy valaki „kérem, küldjetek fel engem az űrbe”.

Egy olyan játék, amelyet a nulla gravitációs környezetben és erre a környezetre fejlesztettek ki, nem lenne teljesen meglepő egy olyan fejlesztőtől, aki az új technológiák felkarolásáról ismert.

Egyes játékosok még azt is találgatni kezdték, hogy a játékmester talán a Vision Pro headsethez készülő játékon dolgozik. Pláne miután Kojima megjelent az Apple WWDC rendezvényén a hónap elején. Lehet, hogy csak viccelt ezzel a kijelentéssel. Azonban semmit sem lehet kizárni, ha a játékvilág egyik legkreatívabb elméjéről beszélünk.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu