Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1: nem támogatott PC-n az egér és a billentyűzet?

Miközben igaz, hogy a Metal Gear Solid főleg PlayStation-orientált franchise-nak mondható (később azért más platformokon is megjelent több korábbi rész), PC-n nem fog menni olyan egyszerűen az irányítás.

 

A Metal Gear Solid első és második része (utóbbiból a bővített kiadás, a Metal Gear Solid 2: Subsistence) is rendelkezett billentyűzetes irányítással, de a két, már jó ideje legálisan el nem érhető PC port (maximum ha valaki lemezen meg akarja venni, de modern hardveren kérdés, hogy egyáltalán megy-e a két játék…) felett eljárt az idő, és a Konami talán emiatt is fogja a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1-et PC-re (is) kiadni.

A Twitteren felbukkant a kép a három Metal Gear Solid Steam-oldaláról, ahol nyíltan feltüntette a Konami, hogy a játékhoz kelleni fog egy kontroller is. A SteamDB szerint június 21-ém élesítette be a Konami a játékok oldalait, de fél órával később eltüntette azokat. Június 23-án írta a hivatalos Metal Gear-fiók a Twitteren, hogy jelenleg az előrendelői oldalon dolgoznak, és amint lehetséges, erről több részletet is közölni fognak. Az oldalak eltüntetése érthetetlen. Túl korán tették fel őket? Akkor nem lett volna egyszerűbb bejelenteni, hogy kötelező lesz egy kontroller használata? Elvégre már több éve sok multiplatform játéknál láthattuk, hogy már magában a menüben sem nagyon lehet haladni egy kontroller csatlakoztatása nélkül.

Annak legalább örülhetünk, hogy a Metal Gear Solid régebbi részei (így az eredetileg PlayStation 2-exkluzív harmadik epizódja, a Snake Eater) is felbukkannak PC-n, de szinte garantált, hogy a Konami Denuvóval terheli meg azokat. Így fog tenni a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsszal is, amiről nemrég írtuk, hogy már csak idő kérdése, mire a Konami bejelenti a második MGS-kollekciót, amivel az öreg Snake (2014-ben játszódik a sztori, a fő részeket tekintve a legkésőbb) maga mögött fogja hagyni a PlayStation 3-at.

A Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 október 24-én fog megjelenni, tartalmáról régebben beszámoltunk.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu