A Witcher 3. évadában egy régi ismerős bukkan fel a legelső videójátékból, de nem sokáig élvezi a visszatérést!

MOZI HÍREK – A Netflix sikersorozatának legújabb évadában egy olyan karakter tűnik fel, aki a videojátékok rajongóinak inkább ismerős lehet, mint a regények olvasóinak. Ki ő, és miért fontos? Eláruljuk!

 

A Witcher 3. évadának első részében Geralt egy különleges küldetést kap: meg kell ölnie egy bérgyilkost, aki a királyok ellen merényleteket követ el. A bérgyilkos neve A Professzor, és egy nagyon furcsa megjelenésű alak: kopasz, szemüveges, és szemüveget visel. A Professzor nem más, mint a Witcher regények egyik mellékszereplője, aki az első játékban is szembekerül Geralttal.

A Professzor a regényekben Ralf Blunden néven szerepel, és egy bérgyilkosokból álló csapat tagja volt, akiket Nilfgaard bérelt fel Ciri elfogására. A csapat többi tagja között volt Leo Bonhart, Rience és Skellen is. A Professzor azonban nem találkozott soha Cirivel, mert Geralt megölte őt Brokilon erdejében.

A videojátékokban a Professzor egy másik történetet kapott, és a Salamandra nevű bűnszervezet tagja volt, amely meg akarta szerezni a mutagéneket, amelyekkel új vajákokat lehetett volna készíteni. A Professzor több alkalommal is megpróbálta megölni Geraltot, de mindig sikertelenül. Végül Vizimában került sor a végső leszámolásra, ahol Geralt levágta a fejét.

A Netflix sorozatban A Professzor visszatérése egyértelmű kikacsintás a videojátékokra, hiszen épp olyan szemüveget visel, mint az első játékban. A sorozat készítői ezzel is jelezték, hogy tisztelik és becsülik a videojátékok rajongóit, akik sokat tettek a Witcher univerzum népszerűsítéséért. A Professzor azonban nem sokáig élvezhette a visszatérést, hiszen Geralt ismét levágta a fejét, és ezzel végleg lezárta ezt a fejezetet.

A Witcher 3. évada december 17-én debütált a Netflixen, és már most nagy sikert aratott a nézők és a kritikusok körében. A sorozat továbbra is Andrzej Sapkowski regényein alapul, de néha belecsempész néhány utalást vagy elemet a videojátékokból is. Ha még nem láttad az új évadot, érdemes bepótolnod, hiszen rengeteg izgalmas és meglepő fordulatot tartogat!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu