„Botrányos” reklám a Diablo IV-hez? Az óriásplakát egy feldühödött, bigott vallásos szülő szerint gyermeki rémálmokat szül!

A népszerű videójáték, a Diablo IV a közelmúltban került kiadásra, és rögtön felkeltette a figyelmet. Nem csak a játék maga, hanem annak reklámozása is – főként egy Melbourne-ben kihelyezett hatalmas plakát miatt, amit egy szülő kifogásolt. Az illető azért panaszkodott, mert a gyermekének rémálmokat okozott a plakát, amelyen a fő antagonista, Lilith démoni figurája látható.

 

A játék kiadásának dátuma, június 6-a önmagában is vallásos vonatkozásokkal bír, hiszen a 666 a sátán száma. Ez az asszociáció pedig csak erősödik a játék pokoli személyiségei és témái kapcsán, melyeket egyesek sátánistának tartanak. A plakát a hirdetési üzenetével – „Isten hozott a Pokolban, Melbourne!” – keltett felháborodást, és Lilith különös képével borzolta a kedélyeket.

Egy aggódó szülő ezt azzal indokolta, hogy a plakát bántó a keresztények és a katolikusok számára, továbbá a gyerekek számára rémisztő és felkavaró. A kép sátánista szimbólumokkal van tele, és nem tűri a gyermekek elől a gonosz dicsőítését. Ráadásul a szülő szerint a felirat – amelyet Melbourne lakói nap mint nap láthatnak – nyomasztó emlékeket idéz elő a COVID pandémia idején bevezetett korlátozásokból.

Az Ad Standards, az ausztrál hirdetési szabályozó szerv azonban elutasította a panaszt, mivel úgy ítélte meg, hogy a plakát nem tartalmaz erőszakos, véres vagy fiatalkorúak számára nem megfelelő tartalmat. Továbbá az „Isten hozott a Pokolban, Melbourne!” felirat nem utal arra, hogy Melbourne lenne a pokol, és a Diablo IV játék célja nem a sátánizmus népszerűsítése, hanem az, hogy a játékosok legyőzzék a gonoszt.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu