Nem akármilyen női sztár szerepelt volna a Mission: Impossible 7-ben – ráadásul visszafiatalítva!

MOZI HÍREK – Bár egy legendás női filmsztár is elbűvölhette volna a közönséget a Mission: Impossible 7-ben, a digitális megfiatalítás költségei felülírták a rendező, Christopher McQuarrie elképzeléseit.

 

 

A legújabb Mission: Impossible rész, a Leszámolás 1. rész Ethan Hunt személyes történetének eddig soha nem látott mélységeibe kalauzolja el a nézőket. A film egy hatalmas történetet mesél el, melyben Ethan és a Gabriel Esai Morales által alakított karakter, egy ördögi terrorista, közötti bonyolult viszony kerül középpontba. A film történetében fontos szerepet játszik Marie, Ethan szerelme, aki azonban tragikusan meghal, még mielőtt a sztori elkezdődne. Az eredeti tervek szerint Marie szerepét Julia Roberts játszotta volna, azonban a digitális megfiatalítás magas költségei ezt a tervet törölték.

A film rendezője, Christopher McQuarrie, az Empire podcastjében osztotta meg, hogy az 1989-es flashback jelenetben Roberts játszotta volna Marie-t. A tervet azonban fel kellett adnia, amikor meglátta, mennyibe kerülne a színésznő digitális megfiatalítása.

„Elgondolkodtunk azon, hogy milyen lenne, ha Tony Scott rendezne egy ilyen Mission: Impossible-t” – idézte fel a rendező. „Ekkor jutott eszembe, hogy kik lehettek volna a főszereplők 1989-ben. Rátaláltam a Pizzavarázs című filmre, amiben Julia Roberts egy fiatal lányt játszik, még a Micsoda nő! előtt. Azonban amikor megláttam, mennyibe kerülne a digitális megfiatalítás, úgy döntöttem, hogy ezt a tervet elvetjük. A digitális megfiatalítás költségei mellett még a színészek bérét is figyelembe kellett venni, ami magasabb lett volna, mint amit a film büdzséje elbírt volna. Ráadásul, ha három színészt akarnánk egy képkockában megfiatalítani, az olyan drága lenne, mint a vonat, amivel már befejeztünk. És persze a jelenet így már nem lenne 1989-es stílusú. Nincs értelme 1989-es Mission: Impossible-t forgatni 2023-as technológiával.”

Ezért végül a kubai származású Mariela Garriga játszotta Marie-t, Tom Cruise és Esai Morales megfiatalítása helyett pedig Morales őszes szakállát és haját festették be. Ez egyértelműen olcsóbb megoldás volt. Marie karaktere azonban nem tűnik el teljesen, a Leszámolás 2. részében visszatér, ígérte McQuarrie.

Forrás: Slashfilm

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu