Jamie Lee Curtis 19 éves korában kigondolt új képregényében a klímaváltozásra összpontosít

MOZI HÍREK – Nem új keletű dolog, hogy Hollywood sztárjai belekóstolnak a képregény-készítésbe. Az 1950-es években a DC-nél megjelent Jerry Lewis képregény óta ez már a szokások közt van, de a trend határozottan erősödik Keanu Reeves szereplésével a Brzkr című BOOM! Studios és Emelia Clarke által készített Mother of Madness című képregénnyel, akik saját kreativitásukat és ismertségüket adják a képregényeknek. Jamie Lee Curtis, a Halloween filmek főszereplője már alig bírja kivárni, hogy kézbe vegye saját képregényét.

 

 

Az Oscar-díjas Jamie Lee Curtis a legfrissebb híresség, aki képregényprojektjével belemerült a képregények világába, Russell Goldman társszerzővel és Karl Stevens művésszel együtt. Curtis ismert anime- és manga-rajongó, sőt, még a lánya cosplay-témájú esküvőjét is ő vezette le. Az ötlet, hogy képregényt készítsen, már 40 éve cikázik a fejében, de most Goldmannel és Stevensszel együtt végre megvalósíthatta ezt az ötletet a Mother Nature című munkájukban.

A GameSpotnak a San Diego-i Comic-Conon adott interjúban Curtis elárulta, mennyire régen foglalkoztatja már az Mother Nature ötlete. „19 éves voltam, és tudtam, hogy tönkretesszük a világot. Egyszerűen tudtam. Nem tudom, hogy miért. Nem voltam különösebben környezettudatos gyerek, alig jutottam el a középiskoláig. Nem mintha okos lettem volna. Egyszerűen csak tudatában voltam” – mondta a horrorfilmek legendája. „Aztán 2018-ban elkészítettem David Gordon Green-nel a Halloween-filmet… és ez új életre keltette a belső erőmet, és elkezdtem megírni a történetet”.

Elmondta, hogy egy közös barátján keresztül találkozott Goldmannel, és hamarosan elkezdtek együtt dolgozni a sztorin. Curtis kifejtette, hogy Goldman vette át a történetnek azt a „Apa tudja a legjobban” részét, ami az anyákra és lányokra összpontosított, és a karakterek őslakos családból származnak.

 

„A földjüket a Cobalt Energy bérli, ez egy nagy konglomerátumú energetikai vállalat, melynek mérnöke, Nancy Denton kitalálta, hogyan lehet megtisztítani a fracking-vizet. A Cobalt nagy nyomást gyakorol rá, hogy minél hamarabb megvalósítsa a projektet. Aztán jön egy bennszülött nő, Nova Terrel, aki lázadó, és keresztülhúzza a számításaikat, és pusztítást végez a projektben.”

Az úgynevezett Mother Nature projekt szabotálása során Novát villámcsapás éri, és ő maga válik a természet eme démoni erejévé, miközben egy régóta szunnyadó borzalommal kötődik össze.

Goldman a Curtis-szel való közös munka folytatásáról beszélt, hangsúlyozva, hogy sokáig keresték a történet megfelelő formáját. „Az elején szinte számszerűleg közelítettünk a dologhoz, mint egy katasztrófafilmhez, ahol számos karakter történetét kellett figyelembe vennünk. Aztán megértettük, hogy nagyobb együttesre van szükségünk, egy olyan kollektív érzelemre, amit nehéz átadni a klímaváltozás kapcsán, hiszen ez egy olyan globális fenyegetés, amely mindenkinek egyedi módon érinti.”

 

Goldman arról beszélt, hogy ezt a kihívást úgy oldották meg, hogy középpontba állították a személyes érzéseket és érzelmeket, amelyeket az olvasók könnyebben tudnak megérteni. Említette, hogy a saját érzelmi reakcióikat, valamint a generációjukra hagyott világ kérdését is használták a történet megalkotásában.

 

„Így koncentráltunk két anya és két lánya történetére. Mindkét anyának különböző múltja van, és kénytelenek szövetséget kötni, amit a történet elején láthatunk. Mindketten különbözőképpen részt vesznek az Anyatermészet projektben, és annyira szeretik a lányaikat, hogy szinte vakítóan, amitől néha nem látják, mit akarnak a lányaik, vagy mi lenne a legjobb számukra. És ezek a tényezők hozzájárulnak ahhoz, hogy a történet olyan irányt vegyen, mint amilyen.”

A történetet Karl Stevens-szel közösen alkották meg, aki díjnyertes művész, és a Guilty című könyvéről és a Boston Phoenix munkatársaként ismert. Stevens elmondta, hogy a történet megjelenítésében nagy inspirációt nyert az olyan nyugati festők munkásságából, mint Thoman Moran, és megpróbálta hűen ábrázolni a délnyugati tájat.

„Úgy gondoltam, hogy ez a fenséges szépség, vegyítve a véres erőszakkal, jól illeszkedik a történet nagyobb témáihoz” – magyarázta Stevens.

„A kutatás során sok új-mexikói emberrel beszéltünk, olajmunkásokkal, környezetvédelmi jogászokkal, akik arról beszéltek, hogy a vízvédelem és az újrahasznosítás lesz a következő nagy kihívás” – tette hozzá Goldman. „A világ nagy olajvállalatai újrahasznosított vizet fognak eladni azokban a helyeken, ahol a vízhez való hozzájutás nehéz. És ez a történet nagy részét fedte fel.”

Az általuk írt Mother Nature című könyvet a Jamie Lee Curtis, Russell Goldman és Karl Stevens alkotta trió augusztus 8-án mutatja be a Titan Comics gondozásában.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu