Mi történt ennek a fontos karakternek az arcával a The Witcher harmadik évadának nyolcadik epizódjában? – Miért néz ki így? [SPOILER]

MOZI HÍREK – A The Witcher (Vaják) sorozat harmadik évadának nyolcadik epizódjában az újonnan felfedezett gonosztevő egy jelenet során áll Emhyr mellett és az arca csúnyán sebhelyes. Elmondjuk, miért!

 

FIGYELEM, 3. ÉVAD SPOILEREK!

A The Witcher harmadik évadának második évadjában lezárult Henry Cavill ideje Geralt of Rivia szerepében, és a sorozat újonnan feltűnt gonosztevőjét, Vilgefortzot (Mahesh Jadu) hagyja hátra súlyosan sebhelyes arccal. Még nem derült ki, hogy a harmadik évad elegendő lesz-e ahhoz, hogy a rajongókat Henry Cavill távozása után is a képernyő előtt tartsa, de a sorozatnak sikerült méltó búcsút intenie Cavillnak, rengeteg izgalmas akciójelenettel és drámai pillanattal – még akkor is, ha szerintünk is a harmadik évad, egy hónappal később Netflixre felkerült második fele a sorozat leggyengébb pillanatai közé tartozik a maga három részével. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy a harmadik évadban Vilgefortz az a félelmetes gonosztevő lesz, akire a könyvekből is emlékezhetünk.

A The Witcher harmadik évadának befejezése meglehetősen hűen követi a könyveket: Ciri (Freya Allan) csatlakozik a Patkányokhoz; Geralt, Jaskier (Joey Batey) és Milva (Meng’er Zhang) elhagyják Brokilon erdejét; Emhyr (Bart Edwards) pedig egy hamis Cirit mutat be az udvarának. A sorozat egyes részei változtatásokat eszközölnek a könyvekben található történeten, különösen Yennefer (Anya Chalotra) szálán, de összességében a harmadik évad sokkal hűbben követi a könyveket, mint az előző két évad. Ide tartozik Vilgefortz arcának súlyos elnyomorítása is, ami egyenesen Andrzej Sapkowski regényeiből ered.

 

Vilgefortz a sebhelyes arcú

 

A The Witcher harmadik évadának végén Vilgefortz arca súlyosan sebhelyes lesz, miután Ciri aktiválja a Tor Lara-i portált, ami robbanást okoz. A Tor Lara-i portál ismert instabilitásáról, és amikor Ciri aktiválja azt, és beszippantja a portált, az egész építmény felrobban és Vilgefortzra zuhan. Úgy tűnik, Vilgefortz képes volt megvédeni a teste nagy részét a robbanástól, kétségtelenül hihetetlen mágikus képességeit használva, de úgy tűnik, hogy az arcát találta el, mielőtt odaért volna a pajzsa, ami a sebhelyeket eredményezte, amikor megjelenik Emhyr udvarában.

Hasonlóképpen történik ez a könyvben is. Vilgefortz könnyedén legyőzi Geraltot, aki a halál szélén állva üldözi Cirit, de nem éri utol őt, mielőtt a portálba lépne. Érdekes módon Vilgefortz úgy dönt, hogy nem rejti el sebhelyeit mágiával, amire képes lenne, tekintve, hogy segítője, Lydia is illúzióval fedte el fél arcát.

 

Mi várható Vilgefortz karakterére a The Witcher harmadik évada után? (SPOILER)

 

A The Witcher negyedik évadában Vilgefortz fáradhatatlanul kutat az igazi Ciri után, hogy őt saját ördögi tervei megvalósítására használhassa. A könyvekben Vilgefortz végül elfogja Yennefert, és megpróbálja kikínozni belőle Ciri hollétét, de Yennefer nem tudja, hol van. Végül Geralt és Ciri érkezik meg, és Geralt és Yennefer közösen párbajoznak Vilgefortz ellen, miközben Ciri Leo Bonharttal, a boszorkány egyik legkeményebb és legfélelmetesebb harcosával néz szembe. Vilgefortz a kontinens egészén mozgatja a szálakat, az Elder Blood Gyermeke után kutatva, de a könyvek nagy részét rejtőzködve tölti.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu