The Witcher 3. évad: ilyen rossz értékelést még nem kapott a széria – milyen jövő vár a szereplőkre?

MOZI HÍREK – Úgy néz ki, a The Witcher 3. évadának nézettsége és értékelése zuhan, miközben azt sem nagyon tudja eldönteni, mit szeretne kezdeni a fontosabb karakterekkel… (VIGYÁZAT, spoilerek a cikkben!)

 

 

A The Witcher 3. évadának Rotten Tomatoes nézettségi mutatója újabb sorozatbeli mélypontra esett. Az évad első része, amely az első öt epizódból állt, és június 29-én mutatták be a Netflixen, a Rotten Tomatoeson 49 százalékos, sorozatosan alacsony nézettségi pontszámot kapott. Az évad második része, amely az utolsó három epizódot tartalmazza, július 27-én mutatkozott be. Ez volt Henry Cavill utolsó epizódja Geralt szerepében, mielőtt Liam Hemsworth váltotta volna a 4. évadban.

Most, napokkal a második rész megjelenése után a The Witcher 3. évadának Rotten Tomatoes nézettségi mutatója újabb történelmi mélypontra zuhant.

A cikk írásakor a sorozat nézettségi mutatója a Rotten Tomatoes-on 22 százalékon áll. Ha ez vigasztal, a kritikusok pontszáma a 3. évadnak szolid 77 százalékon áll.

A 3. évad gyenge nézettségét nagyrészt Cavill távozásának tulajdonítják. Ez hatalmas tényező, de nem ez a teljes történet. A 2. évad Rotten Tomatoes nézettségi pontszáma az első meredek zuhanást szenvedte el 56 százalékra. Mindez azt jelenti, hogy a közönség már jóval Cavill távozásának bejelentése előtt elfordult a sorozattól. A sorozat folyamatos eltérése a forrásanyagtól, Andrzej Sapkowski könyvsorozatától a másik nagy probléma, amit a nézők a The Witcher 3. évadjával kapcsolatban tapasztalnak. Állítólag ez az oka annak is, hogy Cavill a távozás mellett döntött.

A Rotten Tomatoes-on található közönségkritikák alapján a rajongók úgy érzik, hogy a 3. évadban a korábbi évadokhoz képest drasztikusan csökkent a karakterek fejlődése és a világ felépítése iránti elkötelezettség. Esetükben az új évaddal kapcsolatos negatív reakciók több irányból is érkeznek. (A Cavill távozása miatti csalódottságon kívül.) A sorozat mélyre zuhant a közönség szemében. Mivel Cavillt a 4. évadban Hemsworth váltja, nem világos, hogy képes lesz-e valaha is visszatérni a korábbi dicsőségéhez.

 

Ciri és Geralt sorsa – ennek már köze sincsen a könyvekhez?!

 

A The Witcher 3. évada tovább vizsgálta Geralt és Ciri kapcsolatát, akiket a 2. évad végén hozott össze a sors. Geralt és Yennefer lényegében egy családot alkottak, hogy Cirit megvédhessék és kiképezhessék. A 3. évad végén azonban Ciri elválik Geralttól és Yennefertől, és ez egy nagyon sötét utat jelöl ki a cintrai oroszlánkölyök számára.

 

 

MOZI HÍREK - A The Witcher harmadik évada már javában készül, Yennefer, Ciri és Riviai Geralt újra egy családként egyesül. Henry Cavill

 

 

Ciri meggyilkol egy embert a The Witcher 3. évadának 8. epizódjának végén. Ez volt az első alkalom, hogy Ciri ilyet tett a Netflix sorozatában. Ez egy fontos pillanatnak számított a karakter útja szempontjából. A 3. évad 6. epizódjában Cirinek lehetősége lett volna megölni Cahirt, de úgy döntött, hogy nem teszi. Ugyanebben az epizódban a széria eltért a könyvektől, és helyette Geralt megölte Rience-t. Mindkét pillanat előkészítette a terepet ahhoz, hogy Ciri végül úgy döntsön, hogy meggyilkol valakit. Ez a 3. évad fináléjában meg is történt. Ciri most a Patkányokhoz csatlakozik, akiknek a könyvek alapján nem okoz gondot a gyilkolás.

Ellentmondásosnak hangozhat, Geralt volt az, aki arra kérte Cirit, hogy gondolja meg kétszer, mielőtt életet olt.

A Fehér Farkas pontosan tudta, mit jelent megölni valakit. Hogy az ember soha nem lesz ugyanaz utána. Geralt kétszer is figyelmeztette Cirit az ölés következményeire. Valószínűleg abban a reményben, hogy a lány nem lesz olyan, mint ő. Azonban azzal, hogy Ciri úgy döntött, hogy megöl egy embert a csatában, még inkább olyan lett, mint Geralt. Ciri első gyilkosságának meg kell változtatnia története pályáját. Különösen azok után, amit a Korath sivatagában tett utazása során átélt.

 

Ez a The Witcher már nem az a sorozat, amelyhez Cavill szerződött

 

Ciri most a Patkányokkal indul útnak, távol azoktól, akik az elmúlt két évadban a családjává váltak. A 4. évadban Ciri valószínűleg elég sokat lesz távol Geralttól és Yennefertől. Ez azt jelenti, hogy az újraegyesítésük a sorozat egyik legérzelmesebb és legfontosabb pillanata lehet. Ráadásul Geralt reakciója arra, hogy mennyire más lesz Ciri, mire újra találkoznak, különösen azután, hogy megpróbálta megakadályozni, hogy gyilkossá váljon, kritikus momentuma lehet a történetnek.

Bár ezek a pillanatok megtörténhetnek és valószínűleg meg is fognak történni, nem Henry Cavill Geraltja lesz a főszereplőjük.

Valójában a The Witcher csak most kezdte el igazán feltárni ezt az apa-lánya dinamikát Geralt és Ciri között. Hiszen a második évadban lényegében idegenek voltak. A sorozat 4. évadában Henry Cavill távozása azt jelenti, hogy a nézőknek újra be kell majd mutatni a Ciri és Geralt közötti dinamikát, valahányszor újra találkoznak, ami csalódást okozhat.

Forrás: Rotten Tomatoes, Vulture

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu