A Microsoft visszafogja a multiplatform játékokat!

Több fejlesztő is panaszkodik az Xbox Series S-re, és mivel a Microsoft beismerte, hogy ezt a konzolt tekinti a kurrens konzolgeneráció alapmodelljének, akkor bizony a helyzet nem egyszerű.

 

A Microsoft az Xbox Series X-et a „félgenerációs” frissítésnek tekinti, miközben a fejlesztők főleg arra törekednek, hogy a paritás a PlayStation 5 és az Xbox Series X között legyen. Csakhogy a redmondi cég elvárja, hogy a funkciókban nem lehet eltérés a két Xbox Series modell között, és ez egyre több problémát kezd okozni a fejlesztőknek. Köztük van a finn Remedy Entertainment, akiktől Thomas Puha, a stúdió kommunikációs igazgatója fejezte ki együttérzését a Larian Studiosszal.

A belga csapat ugyanis nem véletlenül nem jelentette be, hogy mikor jön a Baldur’s Gate III Xbox Series verziója, ugyanis az osztott képernyős kooperatív játékmenet az Xbox Series S-en nem fut stabilan (a csapat ígéretei szerint idén még hallani fogunk arról, hogy hol tartanak). Ezzel kapcsolatban írta a Twitteren (nem, nem X-en!) Puha az alábbiakat: „Átérzem Larian Studios Xbox Series S-sel kapcsolatos fájdalmát. Ez nem arról szól, hogy „csak optimalizálni kell a végén” – ó, ugyan máááár. Már a fejlesztés kezdetétől fogva figyelembe kell venni a technikai korlátokat. Senki sem akar erre gondolni, amikor elkezded készíteni a játékodat, amikor minden lehetséges…”

Fel lehetne hozni, hogy ugyanaz a helyzet, mint a PC-vel, ahol kismillió konfiguráció van. Erre is reflektált: bár beismerte, hogy túlzottan leegyszerűsíti a dolgokat, de el kell hinni neki, hogy a PC-s verzió skálázhatósága más, és több okból nem olyan egyszerű ugyanezt megcsinálni a két Xbox Series konzolon. Szóval a helyzet kissé komplikált, és emiatt esély van arra, hogy egyes fejlesztők kihagyhatják a Microsoft konzolpárosát az általuk felállított korlátozások miatt.

A legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy a Microsoft elengedi a kötelező funkcióbeli paritást a két Xbox Series között, de a redmondi cég túlzottan büszke magára, és emiatt ez csak végső megoldás lesz tőlük…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu