A Sound of Freedom kasszasikere után letartóztatták a gyermekkereskedelem ellen készült film egyik befektetőjét, Fabian Martát gyermekrablásért

MOZI HÍREK – Az Alejandro Monteverde rendezésében, Jim Caviezel főszereplésével készült „Sound of Freedom” című film egy volt kormányügynök történetét dolgozza fel. A főhős Dél-Amerikába indul egy magánküldetésre, hogy felszámoljon egy gyermekkereskedő hálózatot, és a film lazán valós eseményeken alapul.

 

Marta a film egyik crowdfundinges támogatója volt, és neve is szerepel a főcímdalban. A letartóztatással kapcsolatos további részletek még nem kerültek nyilvánosságra.

A „Sound of Freedom” című gyermekkereskedelem elleni film óriási kasszasiker lett, azonban a film egyik befektetőjét most gyermekrablásért tartóztatták le. A főszerepet alakító Jim Caviezel, Tim Ballardot, egy volt kormányügynököt jelenít meg, aki Dél-Amerikába utazik, hogy feloszlasson egy gyermekszex-kereskedő bandát. A film valós események laza feldolgozásaként szolgál, és az idei nyár egyik legnagyobb sikere lett a kasszáknál.

A „Sound of Freedom” mozikban elért sikere után a Newsweek számolt be arról, hogy Fabian Martát, a film egyik befektetőjét letartóztatták és gyermekrablással vádolják. Marta a film több ezer támogatója között volt, akik a crowdfundinges kampány részesei voltak, és neve a záró kreditpontokban is szerepel, mint „az egyik befektető, aki segített a film moziba juttatásában”. Martát július 23-án tartóztatták le, és ha bűnösnek találják, akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat.

Az Angel Studios „Sound of Freedom” című filmje az év legnagyobb független filmsikere, a 14,5 millió dolláros költségvetésből származó bevétele már meghaladja a 155 millió dollárt. A film még olyan mega blockbusterekkel is megállta a helyét, mint az „Indiana Jones és a végzet tárcsája”, „A Flash” és a „Mission: Impossible – A halott leszámolás” első része. Bár a kritikusok véleménye a „Sound of Freedom”-ról vegyes volt, és többen kritizálták, hogy nem felel meg a valós eseményeknek, a közönség támogatása segítette a filmet kiemelkedő sikere elérésében.

A film marketingstratégiája egyedülálló és sikeres volt, mivel konzervatív és vallási bázisra támaszkodott, és a gyermekkereskedelem elleni kiállást is egyenlővé tette a film támogatásával. Caviezel, akit korábban a QAnon káros összeesküvés-elméleteinek támogatása miatt ellentmondásos figurának tartottak, döntő szerepet játszott a célközönség elérésében.

A film sikerének jelentős tényezője továbbá az Angel Studios „Pay It Forward” kampánya, amely lehetővé tette a támogatók számára, hogy pénzt küldjenek a jegyek kompenzálására, így növelve a film elérését. Ez a stratégia állítólag sok olyan „telt házas” vetítést eredményezett a „Sound of Freedom”-ból, amelyeken valójában kevesen vettek részt.

Forrás: Newsweek

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu