Elhunyt Mark Margolis, a Totál szívás és A sebhelyesarcú elismert sztárja [VIDEO]

MOZI HÍREK – 83 éves korában, hirtelen bekövetkező betegség miatt végleg lehunyta szemeit Mark Margolis. A rengeteg film- és sorozatszerep miatt az itthoni közönség számára is jól ismert színész legemlékezetesebb alakításait a Totál Szívás (eredeti cím: Breaking Bad) sorozatban, valamint A sebhelyesarcú filmben nyújtotta.

 

A Daily Mail információi szerint Margolist New Yorkban, egy helyi kórházban érte a halál. Az elsők között volt a fia, Morgan Margolis, aki az anyjával együtt az utolsó pillanatokban volt jelen apja oldalán. A család szerint a színész temetése egy szűk körű ceremónia keretében lesz.

Mark Margolis karrierje során több mint száz (!) számos emlékezetes filmalkotásban és színházi darabban szerepelt. Karrierje az 1970-es években vette kezdetét, az első nagyobb filmje a „The Opening of Misty Beethoven” volt, mely egy erotikus komédia. Ebben a filmben rendezőként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett, ez a sokoldalúság pedig az évtizedek során számos szerepet hozott számára.

Az évek során színházi színészként is dolgozott, emellett pedig feltűnt számos televíziós sorozatban és filmekben, többek között a Scarface-ben, amely fontos mérföldkő volt számára: egy ikonikus gonosz bérgyilkos szerepét játszotta benne. Egy másik legismertebb közülük még az Ace Ventura: Pet Detective, amelyben Jim Carrey mellett láthattuk őt, és amely komédia műfajában is remekül megmutatta sokoldalú színészi képességeit. Figyelemre méltó alakítást nyújtott még Ridley Scott 1992-es történelmi drámájában, az 1492: A paradicsom meghódításában, mely Kolumbusz Kristóf életét és felfedezéseit mutatja be.

Nem csak a nagy mozisikerű filmekben, de az alacsonyabb költségvetésű, úgynevezett indie filmekben is megmutatta tehetségét. Például a Pi című filmben, Darren Aronofsky rendezésében, melynek története a matematika és a misztika határán mozog, szintén nagy elismerést kapott a szakmától.

A Totál szívás (Breaking Bad) című sorozatban és annak előzménysorozatában, a Better Call Saulban Hector Salamanca karakterét formálta meg. Salamanca egy volt drogbáró, aki sztrók után képtelen a járásra és a beszédre.

Margolis alakítását a kritika és a szakma is elismerte, 2012-ben többek között Emmy-díjra, valamint Saturn, Gold Derby, Online Film & Television Association Awards díjakra jelölték. A színész korábban elárulta, hogy segítséget jelentett számára a szerep megformálásában, hogy egyik közeli rokonán tapasztalta meg, milyen következményekkel jár a sztrók.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu