PS5 vs Xbox Series X: Melyik a jobb a High on Life játékban? Meglepő különbségek! [VIDEO]

A High on Life egy vicces lövöldözős játék, amely eredetileg csak Xbox konzolokon volt elérhető, de most már PlayStation-en is játszható. De vajon melyik verzió a szebb és a jobb? A Digital Foundry szakértői alaposan összehasonlították a PS5 és az Xbox Series X/S változatokat, és meglepő eredményekre jutottak. A PS5 verzió sokkal nagyobb felbontást kínál, de ez nem jön ingyen.

 

A PS5 és az Xbox Series X High on Life verziók mindkettő két vizuális módot kínálnak: a Teljesítmény (60 fps) és a Minőség (30 fps) módot. De ezek között nagy a különbség. A PS5 verzió a pixelmennyiségre koncentrál, a Minőség módban teljes 4K felbontást, a Teljesítmény módban pedig kb. 1800p felbontást nyújt. Az Xbox Series X verzióban viszont mindkét mód 1440p felbontású, és csak a vizuális extrákban van eltérés (a Minőség módban például jobb a világítás és az ambient occlusion). Ugyanez igaz az Xbox Series S verzióra is, csak ott mindkét mód 1080p felbontású.

A PS5 verzióban viszont nincsenek ilyen észrevehető különbségek a vizuális minőségben, és vannak olyan animációs hibák, amelyek korábban az Xbox verzióban is voltak, de azokat kijavították. A PS5 verzió ráadásul nem is fut olyan jól, mint kellene, a Teljesítmény módban néha leesik az fps 40 környékére (a Minőség mód stabilan tartja a 30 fpst). Ezzel szemben az Xbox Series X/S verzió tökéletesen fut mindkét módban.

Tehát úgy tűnik, hogy a PS5 verzió kevésbé gondosan optimalizált, mint az Xbox Series X/S verziók, de cserébe sokkal élesebb képet kapunk. Összességében úgy tűnik, hogy az Xbox verzió jobban sikerült termék, de rajtad múlik, hogy mi a fontosabb számodra.

 

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu