Nagy változás elé nézhet a Call of Duty formulája

Nem műfajbeli változásra kell gondolni (a Call of Duty nem fogja a belső nézetes lövöldözős játékokat maga mögött hagyni), hanem valami másra.

 

A Call of Duty: Modern Warfare III-at nem az Infinity Ward fejleszti (holott az eddigi sorozatot ők hozták össze, és a két reboot epizód mögött is ez a stúdió áll), hanem a Sledgehammer Games áll mögötte. A pletykák szerint az első két Modern Warfare újragondoláshoz képest a harmadik még inkább rá fog állni a nosztalgiára (például visszatér a Ninja perk, ismét itt lesz a klasszikus minitérkép, és a régebbi pályák remasterelésén is nagy hangsúly lesz), ám az sokkal fontosabb, hogy a tavalyi Call of Duty-ból is átjönnek a tartalmak!

A Carry-Forward rendszer segítségével majdnem minden tárgyunkat átvihetjük a Call of Duty: Modern Warfare III-ba, kivéve a War Trackeket, illetve azon skineket, amik olyan felszerelésekhez és járművekhez kötődnek, amik a II után nem lesznek ott az idei epizódban. A tervrajzok (Blueprint), a karakterek (Operator), a fegyverek és a további kozmetikumok igen, ami így lényegében a hűséget jutalmazza, és ha az Activision Blizzard komolyan áll hozzá, ez lehet a franchise új normája. Miközben már kissé fárasztó a játékosok számára is, hogy a Call of Duty évente jelentkezik, nem égeti így ki a közönséget azzal, hogy egy év után minden munkájuk odaveszik, amikor az új játékra váltanak. (Ilyesmit az Electronic Arts a szerencsejátékában, mármint az Ultimate Teamben is megvalósíthatna.)

Viszont így is kétszer kellene teljes értékű (€70×2 = 140 euró, tehát 55-56 ezer forint) játékot vásárolni, ám ha a Call of Duty: Modern Warfare III-ban sok új tartalom is lesz, akkor a kedvező ajánlaton hasznot húzhatna a kiadó is, de ehhez a két játéknak hasonló környezettel kell bírnia. Nem fog menni a Carry-Forward egy Modern Warfare- és egy Black Ops-játék között. Ha rendszeressé válik a megoldás, akkor a 2024-es Call of Duty esetében nem fog menni, ugyanis a Treyarch egy Black Opson dolgozik, így csak akkor lehet benne ráció, ha a 2025-ös felvonás is ezen a vonalon marad (és akkor ezt is a WWII-t és a Vanguardot fejlesztő Sledgehammer készítheti).

A Call of Duty: Modern Warfare III november 10-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu