Hatalmas helyigényű a Starfield: ideje az SSD-nket lepucolni!

A Bethesda Game Studios (BGS) következő játékát Xbox Series-en már előre le lehet tölteni, de a preload a Steamen talán túlzottan későn indul el…

 

A Starfield News Twitter-fiók számolt be arról, hogy Todd Howard játékának mennyi hely is szükséges. Xbox Series-en 126,1 gigabájtról beszélhetünk. Hogy kontexust adjunk neki, akkor elmagyarázzuk, hogy ez miért hatalmas: egy PlayStation 5-ös lemezes kiadás általában BDXL lemezen érkezik, és egy ilyen optikai tároló 100 GB-nyi adatot tud tárolni. Tehát két lemez kellene a Starfieldnek, és PC-n is hasonló lenne a helyzet, ugyanis itt Howard új IP-je még nagyobb, hiszen 139,84 gigabájtot követel. Egy egyjátékos játék számára ez hatalmas, és bele sem merünk gondolni, hogy ebből mennyi helyet igényelnek a 4K-s textúrák és a tömörítetlen hangsávok…

A BGS szintén a Twitteren közölte, hogy augusztus 17-étől Xbox Series-en elindult a preload, de az előre letöltésre a Steameseknek augusztus 30-áig várniuk kell. Aki a drágább, Premium kiadásra fizetett be, szeptember elsejétől játszhat. Akinek nincs gyors internete, le tud tölteni két nap alatt több mint 100 gigabájtot? Kizárt. Ez nem valami korrekt a BGS-től; talán egy-két napot előrébb kellene hozni a preloadot.

A stúdió a Discordon egy rövid kérdezz-feleleket tartott, mivel a Starfield bearanyozódott (going gold = elkészült a mesterlemez, amiből a lemezes kiadást gyártják). A játék mindegyik frakciójának történetszálát végigjátszhatjuk (nem leszünk fixen egyikre sem pakolva), és egyes küldetésekben kettős ügynöki szerepet kapunk. Teljesen pacifista végigjátszásra nincs mód, bár gyakran lehetőségünk lesz békés úton megoldani a feladatunkat. Az összes nagyobb városban vehetünk házat, néhol egyszerűen, néhol valamilyen feladat teljesítése után, jutalmul. Börtönrendszer is lesz, de a börtönőrök korruptak, azaz ha van lóvénk, kiengednek minket, de akár ki is menekülhetünk, ha bátrak vagyunk. A hajónknak több mint húsz eltérő karakter közül választhatunk fedélzetünkre, és egyeseknek érdekes sztorijuk lesz, ám nem lesz lehetőségük szintet lépni. Mindenki rögzített szintű és képességű.

A Starfield szeptember elsején (Premium)/hatodikán (alapkiadás) jelenik meg Xbox Series-re és PC-re, de a Game Passon is ott lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu