Egy friss PS5 Pro szivárogtatás szerint iszonyú ütős gépet kapunk majd!

TECH HÍREK – A Sony PlayStation 5 2020 végén debütált először. Azóta közel három év telt el, és a játékosok már türelmetlenül várják a PS5 frissítését, egy „PS5 Pro” változatot.

 

 

A PlayStation 5 már számos változtatást kapott az életciklusa során. Ezek közé tartoznak a belső specifikációk változásai, mint például a Sony új „6 nm-es” Oberon chipekkel frissítette. Ezek a változtatások azonban soha nem adtak teljesítménynövekedést a konzolnak. Lényegében kisebb változtatások voltak, amelyekkel gyakorlatilag ugyanazt a konzolt lehetett előállítani, csak alacsonyabb költséggel és jobb folyamatokkal.

A PS5 Pro viszont nagyon nagy változást jelent a belső specifikációkban, ami jóval túlmutat az eredeti PS5-nél látott gyártási folyamatfejlesztéseken.

Az új specifikációk kiszivárgása a YouTube-alkotótól, a RedGamingTech-től származik, aki a közelgő játékkonzolt egy „4K ray tracing szörnyetegnek” nevezte. Íme, az új kiszivárgás állításainak összefoglalója:

 

  • Új egyedi APU TSMC 5/4 nm-es eljárással
  • Zen 4 alapú 8 magú processzor
  • Integrált GPU 30 munkacsoportos processzorral (WGP) és 60 számítási egységgel (CU)
  • Az iGPU az RDNA 3 vagy RDNA 3.5 architektúrán alapulhat.
  • Az APU 96 ROP-ot tartalmazhat (50%-kal többet, mint az alap PS5)
  • Magasabb, 3,6 GHz-es CPU-órajel, valamint magasabb, 2,7 GHz-es GPU-órajelek
  • 16 GB GDDR6 memória
  • A beépített NVMe SSD lehetséges fejlesztései

 

PS5 Pro vs PS5: Mennyire lesz gyors a PlayStation 5 Pro?

 

A fenti kiszivárgásban említett specifikációk lenyűgözőek. Bizonyára kíváncsi vagy, hogy mennyivel gyorsabb a pletykált PS5 Pro az alapmodellhez képest. A RedGamingTech, aki a szivárgás forrása, számításokat végzett ezen pletykált specifikációk alapján, és 23,04 TFLOPS-ra jutott (spekulatív).

Ha a fenti számot vesszük alapul és összehasonlítjuk a PS5-tel, akkor a számítási teljesítmény lényegében megduplázódott. A PS5 ~10,3 TFLOP-mal rendelkezik, ami a PS5 Pro spekulált TFLOPS-számát körülbelül 123,6%-kal előzi meg. Tehát igen, az új Pro várhatóan jelentősen gyorsabb lesz.

A nagyobb grafikai hűség és a jobb teljesítmény révén a közelgő konzol drámaian meg fogja változtatni a PS5-ös játékok élményét.

A fejlesztők finomhangolják majd az élményt, amikor a Pro-t használják a játékokban, hogy teljes mértékben kihasználják a megnövekedett számítási képességeket.

Reméljük, hogy a PS5 Pro 4K felbontásban is képes lesz a ray tracing engedélyezésével, de az alap PS5-höz képest sokkal magasabb FPS számokkal. Jelenleg sok játékban a Fidelity mód használata lenyűgöző grafikát ad. Azonban az FPS néha 30-nál ragad. A Pro-n akár 60 FPS-t vagy még többet is láthatunk még Fidelity módban is.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu