Kiszivároghatott a PlayStation 6 megjelenésének lehetséges időszaka?!

TECH HÍREK – A Microsoft Activision Blizzard-felvásárlásával kapcsolatos dokumentumokból kiderülhet a PlayStation 6 előzetes megjelenési ablaka.

 

 

Az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásával és a Call of Duty jövőjével kapcsolatos dokumentumokból kiderülhetett, hogy a Sony milyen megjelenési ablakot szán a PlayStation 6 konzoljának. A Microsoft folyamatban lévő, az Activision Blizzard felvásárlására irányuló törekvései miatt érdekes részletek szivárogtak ki a PlayStation Call of Dutyhoz való kötődésével kapcsolatban.

Nyilvánvalóan jelenleg nincsenek hivatalosan bejelentett tervek egy új PlayStation-konzolra vonatkozóan, hiszen a PlayStation 5 kevesebb mint három éve kapható és most éli virágkorát.

Mégis, egy olyan iparágban, ahol erős a verseny, ahol a videójátékok fejlesztése és a hardverek tömeges gyártása akár évekig is eltarthat, a következő PlayStation tervei valószínűleg már javában készülnek. Az ilyen jellegű terveket azonban hagyományosan nem osztják meg nyilvánosan.

Az Egyesült Királyság CMA szabályozó hatóságának 2022-ben benyújtott dokumentumok elemzése egy fontos jelentéshez vezetett a tavalyi évben. Két érdekes adatra figyeltek fel. Az egyik szerint a Sony 2027-ig különleges hozzáféréssel rendelkezik a Call of Dutyhoz. A másik pedig az, amely szerint a Sony a következő konzol megjelenéséig különleges hozzáféréssel rendelkezik a Call of Dutyhoz. Mindez a PlayStation 6 2027-es megjelenési dátumára vonatkozó spekulációkhoz vezetett. De ez nem feltétlenül a teljes történet.

A PlayStation 6 2027-es megjelenési időszaka körüli pletykák ismét felröppentek, Cyshox Reddit-felhasználó pedig egy fontos részletre hívta fel a figyelmet.

Konkrétan megjegyzi, hogy a dokumentumok szerint a Sony a Call of Duty-szerződés lejárta után, 2027-ben dobná piacra következő konzolját. Ha a Call of Duty-üzlet a 2027-es játékmegjelenésig tartott, és a Call of Duty jellemzően évente novemberben jelenik meg, akkor egy 2027-es PS 6 megjelenés nem lenne reális.

Itt további kontextusra van szükség. A PS1 megjelenése után 6 évvel érkezett a PS2. Ismét 6 évvel a PS3. 7 évre rá a PS4 és ismét 7 évvel később a PS5. A PS5 megjelenésétől számított 7 év 2027 lenne. Tehát, ha nem 2027 a Sony által választott év, akkor a PlayStation új területre lép. A dokumentumok nyelvezete és az új konzolok történelmi fordulópontjai alapján 2028-nak lehet értelme a PS6 számára. De teljesen elképzelhető, hogy a PS5 népszerűsége, a modern hardverköltségek és egyéb okok miatt a PS6 2029-re, 2030-ra vagy még tovább tolódik.

Tekintettel arra, hogy a Sony egy konkrét évre hivatkozott a Microsoft felvásárlási aktáiból származó dokumentumokban, és hogy ezt használják a Call of Duty jövőjével kapcsolatos érvekben, a 2028-as évnek van a legtöbb értelme.

Ha ennél tovább tolódna, akkor a Sony Call of Duty-hoz való hozzáférése és a Microsoft Activision tulajdonjoga körüli beszélgetés bonyolultabbá válna. Mégis, ha valamit el lehet mondani, akkor az az, hogy a PlayStation 6 még messze van.  A PlayStation 5 pedig a Sony eddigi leghosszabb konzolgenerációja lehet.

Forrás: Reddit, PlayStation Lifestyle

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu