A Horizon többjátékos játéka is a The Last of Uséhoz hasonló helyzetben van?

A Sony és az élő szolgáltatásos (live service) modellbe történő terjeszkedés eddig nem nagyon akart egymáshoz passzolni.

 

A játékfejlesztés nem egyszerű feladat még belsős stúdióknak sem, és ha új játékmodellre próbálnak egy IP-t mozdítani, a kihívások megsokszorozódnak. Ez a Guerrilla Games, továbbá a Naughty Dog számára sem egy könnyen megmászható hegy, ugyanis mindkét stúdió a live service irányba kíván bővíteni a Horizonnal, illetve a The Last of Usszal. A probléma csak ennyi, hogy egyikről sem tudunk sokat, sőt, a Naughty Dog nemrég írta, hogy több idő kell nekik a projekt fejlesztésére (talán a Bungie, a live service modell egyik úttörője, nem adott kellően jó értékelést a stúdió eddigi eredményeire).

A The Last of Us önálló többjátékos játékáról pletyka formájában már 2019-ben hallottunk, amikor a Naughty Dog megerősítette, hogy a The Last of Us Part II nem kap multiplayer komponenst. Azóta is fejleszti a csapat a projektet, amit hivatalos név híján nevezünk The Last of Us: Factionsnek, amit a tavalyi Summer Game Festen jelentett be a Naughty Dog és a Sony azzal az ígérettel, hogy 2023 folyamán többet hallunk róla. Azóta az év kétharmade eltelt, és még mindig síri csend.

A Guerrilla helyzete más: decemberben egy álláshirdetésen keresztül erősítette meg a stúdió, hogy egy online játék készül a Horizon univerzumában, majd júliusban a stúdió igazgatója, Jan-Bart van Beek kijelentette, hogy egy kooperatív játékról van szó. Ennél többet hivatalosan nem mondott sem a Guerrilla, sem a Sony Interactive Entertainment.

Ha azért nem mond egyik stúdió sem többet a játékáról, hogy a minőséggel ne legyen panasz, akkor érthető a csend, de a PlayStation Studios két vezető stúdiójának mindent bele kell adnia, hiszen a Sony a live service modellben nem fog tudni elhelyezkedni, ha felejtős, egy éven belül jövő és távozó címeket látunk csak (ilyen volt a Square Enix kiadásában a PlatinumGamestől a Babylon’s Fall…).

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu