Baldur’s Gate 3: megjelent a PlayStation 5 port; nem fut tökéletesen [VIDEO]

Mégis öröm látni, hogy a Larian CRPG-je felbukkant a Sony konzolján (miközben az Xbox Series verzióra még egy keveset várni kell, régebben írtuk, hogy miért, illetve a kompromisszumot se felejtsük az Xbox Series S-en).

 

A belga stúdió a PlayStation Blogon közölte, hogy a DualSense kontrollert miképp alkalmazza a Baldur’s Gate harmadik része. A mágiahasználók közötti csatákban a kontroller LED csíkja a varázslatunk színét veszi fel, így a sebzés típusának színével megegyező vagy a varázslat szándékának megfelelő színű lesz. A felfokozott nyomás pillanataiban a fényereje fokozódik, rezonáló haptikával kísérve. A karakterünk állapotát (bénult/paralyzed, vérző/bleeding, elbűvölt/charmed), a kontroller az ezzel megegyező színnel fogja ábrázolni.

A Larian természetesen alkalmazta a DualSense adaptív ravaszait is, és a bal és jobb oldali ravaszokhoz kioldási pontokat és visszajelzést adtak, így súlyt adva a menük közötti váltásnak. A ravasz enyhe meghúzása lehetővé teszi, hogy egy pillanatra belenézhessünk a „körös” menükbe, ami hasznos lehet a harcok hevében, miközben az ellenállási ponton túllépő, kemény nyomásra a menü rögzítve lesz.

A lenti videó ElAnalistaDeBitstől származik. Összehasonlította a Baldur’s Gate 3-ot PC-n és PlayStation 5-ön. Két grafikus módot kapunk a Sony konzolján. A Quality módban 1440p felbontásra törekszik a játék, ami eközben 30 FPS frame rate-tel fut. A PC-s verzió Medium és High grafikus presetjének kombinációját kapjuk ezzel. A Performance mód is 1440p-re törekszik 60 FPS frame rate-tel, de felskáláz dinamikus 1080p-ről. A növényzet, az ambient occlusion minősége, az árnyékok felbontása, illetve a renderelt felbontás alacsonyabb így. Ennek ellenére gyakran nem képes tartani a másodpercenkénti hatvan képkockát, és a valódi teljesítménybeli hibák a harmadik fejezetben kezdődnek, de a legújabb patch pont erre koncentrált.

A Baldur’s Gate 3 még idén megjelenik Xbox Series-re. Az Xbox Series S verzióból kimarad az osztott képernyős kooperatív játékmód, miután kompromisszum született, és a Microsoft engedélyezte, hogy a két új Xbox között ne legyen minden játékmenetbeli funkció azonos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu