Jelentős előrelépésnek bizonyul a Persona 6?

A SEGA alá tartozó Atlus következő új játékáról már több pletyka is kering az interneten.

 

Meglepően hangzik, hogy a Persona 6 még több évre van a megjelenéstől, de már most hallani pletykákat róla, ebből adódóan valaki nem nagyon tartja a száját az Atlusnál vagy a SEGA berkein belül. A Twitteren @MbKKssTBhz5 beszélt a játékról, és mivel korábban a Personával, illetve a fő franchise-nak nevezhető Shin Megami Tensei-jel kapcsolatban is pontosan szivárogtatott (a Persona SMT spin-offként kezdte…). Szerinte a Persona új részével kapcsolatban sosem volt az a terv, hogy 2024-ben jelenne meg, hanem 2025-tel, de még inkább 2026-tal számol a cég.

A Persona 6 sokkal nagyobb koncepciójú lesz a Persona 5-nél, és többféleképpen eltérőnek is nevezhetjük. A Persona 3 remake-et egyfajta tesztként kezeli emiatt a SEGA/Atlus duó. Sokkal nagyobb lépés lesz, mint amit a Persona 5 mutatott fel a 3-hoz és a 4-hez képest. 2026 lesz amúgy a Persona 30. évfordulója. Eközben egy másik projekt is készül, amit P5X-ként hív. Ez Japánban meg fog jelenni, és készül egy zárt béta is. Hamarosan ezt bejelentik, és nagy eséllyel a Tokyo Game Show során ez be is fog következni. Tervezik, hogy a P5X Kínában is megjelenjen.

Eközben az Atlus nem feledkezik meg a Shin Megami Tensei-ről sem. Az új játék már készül, és már döntés született arról is, hogy mikor mutassák be az SMT V-höz kapcsolódó címet. Talán az idei Tokyo Game Show-n lesz erre való utalás is, bár sosem lehet tudni, hogy végül mikor történik meg ennek bejelentése. Az is lehet, hogy egy portról van szó más platformokra, vagy csak egy spin-offra kell gondolni.

Ezek az információk még nem hivatalosak, így pletykaként kell kezelni őket. Az viszont látszik, hogy az Atlus lassan kettőzött erővel foglalkozik a Persona IP-vel, így nem csoda, hogy már-már évente jön egy új port vagy spin-off.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu