Világhírű hollywoodi rendező forgathatja a következő James Bond-filmet?!

MOZI HÍREK – A legújabb James Bond-pletykák pletykák a legendás Christopher Nolan nevét emlegetik…

 

 

A legújabb pletykák egész sorát a World of Reel munkatársai kürtölték világgá. A szokásos fenntartásokkal, a „megbízható források” esküdtek, a „James Bond 26” állítólagos tárgyalásai körüli pletykák az Oppenheimer rendezőjét az EON Productions-szel kapcsolták össze. Állítólag a tárgyalásaik a következő feltételekhez vezettek:

 

  • Christopher Nolan „benne van” a dologban, feltéve, hogy megkapja a kreatív irányítást.
  • Aaron-Taylor Johnson vásznon való szereplését állítólag megerősítették.
  • Az EON Productions az Ian Fleming-könyvek remake-jét szeretné elkészíteni, korhű filmekkel.
  • Nolant „2-3 filmre” kérik fel, utána pedig onnantól kezdve ő kezelné a vezető produceri feladatokat, hogy a franchise-t a pályán tartsa.

 

Nos, mindenki lelkesen várna egy Christopher Nolan-féle Bond-filmet, ez tény. Ám a fenti lista igencsak vad. Úgy tűnik, valaki, aki nagyon közel áll ehhez a hatalomhoz, nagyon gyorsan megcáfolta azt, amit fentebb olvastál.

 

Hogyan cáfolták meg a Christopher Nolan James Bond-pletykákat?

 

A JoBlo további tudósításában, amely ezeket a pletykákat követte, egy „jól értesült forrás” lelőtte ezeket az állítólagos tárgyalásokról szóló állításokat. Nemcsak azt mondták, hogy az Oppenheimer rendező nem folytat aktív tárgyalásokat az EON Productions-szel.

Hanem azt is állították, hogy az egész történet „1000%-ban fantázia”. Ezt könnyebb elhinni, mint a fenti suttogást, méghozzá több kulcsfontosságú okból is.

Először is, Christopher Nolan soha nem kapná meg a teljes irányítást a feltételezett 26. Bondja felett. Valószínű, hogy több mozgásteret kapna, mint a legtöbb másik fél. Ám mindig az EON Productionsé a végső szó minden 007-es dologban. Arról nem is beszélve, hogy a franchise producerei, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson biztosan nem vennének fel egy kívülállót, hogy „executive producerként” vezesse a sorozatot.

Továbbá, sok szerencsét ahhoz, hogy Nolan úr egy franchise-ban maradjon 2-3 filmre, íróként és/vagy rendezőként, megszakítás nélkül. Minden jel arra mutat, hogy Broccoli és Wilson szeretné, ha Bond parancsnok ismét rendszeres időbeosztásban dolgozna.

Tehát ha a Sötét lovag-trilógia nem készülhetett el A tökéletes trükk és az Eredet nélkül, akkor a Bond 27 és a Bond 28 sem fog megtörténni a tervezett időintervallumban.

Talán a legfelháborítóbb állítás az, hogy a 26. Bond egy teljes reboot lenne, amely az Ian Fleming-könyveket a korszakuknak megfelelően adaptálná újra. Csábítóan hangzik, hogy 60 év története után teljesen átdolgozzuk a sorozatot. Ám erősen kétlem, hogy a nulláról kellene kezdeni.

A Sean Connery által alakított James Bond korszakából származó korábbi filmek vagy bármely más inkarnáció újragondolása eléggé felhígítaná a teljes márkát. Ha az EON Productions vezetőségét nem érdekli az a rengeteg Fleming utáni könyv, amelyekből adaptálhatnának, és amelyek közül néhányat magának a férfinak a még meg nem jelent műveiből adaptálnának, akkor nem tűnik valószínűnek, hogy a „kornak megfelelő” megközelítés szóba jöhetne.

Ismétlem, az egyetlenek, akik tudják, mi történik a James Bond-örökséggel, azok az emberek, akik a franchise-t birtokló cég irodáiban ülnek. Egyelőre csak spekulációkról, találgatásokról és fogadási esélyekről beszélhetünk, amíg Barbara Broccoli és Michael G. Wilson úgy érzi, készen áll arra, hogy bejelentse a következő 007-es csapatát. Félreértés ne essék, a 007-es visszatér a világba, még akkor is, ha ezeket a Christopher Nolan-pletykákat egyelőre félretesszük.

Forrás: World of Reel, JoBlo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."