Diablo IV: új platformra érkezik a játék – rengeteg frissítés, javítás várható! [VIDEO]

Végre kap némi törődést a Diablo IV – derült ki a Blizzard friss livestream-jéből.

 

 

A Blizzard Entertainment elárulta, hogy a Diablo IV játékosok hamarosan a Steamen is játszhatnak a címmel. A bejelentésre a fejlesztők legutóbbi livestreamjén került sor, ahol szó esett a Season of Bloodról, valamint a Sanctuaryba érkező életminőségi változásokról. A játékosok többsége eléggé neheztelt a Season of the Malignant kezelésével kapcsolatban. Különösen az 1.1-es javítással való kezdeti megjelenése miatt, de a Blizzard tett lépéseket a pályakorrekció érdekében, és a közelgő Season a következő ugrást hivatott jelenteni ezen az úton.

A tervek szerint új főnököket, új egyedi tárgyakat, egy rejtekhely-kereső funkciót, egy stat-felülvizsgálatot és még sok mást fog bevezetni. A legújabb felfedezések között kulcsfontosságú az Uber Duriel bevezetése. Ez a Diablo IV-ben az Uber Uniques farmolásának eszköze. Korábban annyira elérhetetlennek tartottak, hogy az már a szatírával határos volt. Bár a játékosok száma a játékban csökkent, és a Twitch nézettsége több mint 98%-kal esett vissza, a Blizzard nem csak a játék további támogatása mellett kötelezte el magát, de a vállalat a Steamen való indulással a játékosok körét is bővíteni szeretné.

A PC-n korábban Battle.net-exkluzívnak számító Diablo IV az Overwatch 2 után a második nagy Blizzard-játék lesz, amely a Steamen jelenik meg – október 17-től, amikor a Season of Blood megjelenik az élő szervereken.

Tekintettel arra, hogy az Overwatch 2 milyen kritikai bombázást élt át, amikor megjelent a platformon, nagy a valószínűsége, hogy a játékosok ugyanezt teszik majd a Diablo IV-gyel is. Ennek ellenére, míg az Overwatch 2 egy ingyenesen játszható cím, addig a Diablo IV-et meg kell vásárolni. Ez némileg megfékezheti a negatív kritikák áradatát. Fontos megjegyezni, hogy a Steam-felhasználóknak is szükségük lesz egy Battle.net-fiókra a játékhoz való hozzáféréshez. Így viszont teljes mértékben élvezhetik a cross-platform játék előnyeit.

 

Új bossok, Nightmare Dungeonok és minden, ami jó a Diablo IV-ben

 

A Diablo IV 1.2.0 frissítő javítás számos változást és fejlesztést hoz a mountokkal és a Nightmare Dungeonokkal kapcsolatban. A Nightmare Dungeonokat úgy módosították, hogy a játékosok a pálya teljesítésével Nightmare Sigils-t szerezhetnek, ahelyett, hogy egy boss-t kellene legyőzniük. Korábban a játékosok nem tudtak Sigileket szerezni, ha a végén nem várt rájuk egy főellenség. Ezen változtatás mellett mostantól minden cél szerepel majd a kritikus dungeon-útvonalon, ami a Blizzard reményei szerint egyszerűsíti az egyes dungeon-okat és csökkenti a visszalépések számát.

A játékosok visszajelzéseinek köszönhetően a Diablo IV-ben található mountok már számos változtatáson estek át, de a fejlesztők úgy érezték, hogy további munkára van szükség.

A következő frissítésben minden mount alapmozgási sebessége 15%-kal nőni fog. A játékosok jobb harcot láthatnak majd, amikor lovon vannak, mivel minden képesség újratöltési ideje 50%-kal csökken.

A játékosok kétségtelenül örömmel fogadják majd a Season of Blooddal együtt bevezetett változásokat. Érdemes megjegyezni, hogy a Blizzard néhány, a Season of the Malignant során bevezetett változtatást is visszavesz. A Diablo IV első szezonjában látott korlátozott leltárterület volt az egyik legvitatottabb változtatás a játékban, amikor a Blizzard elindította az RPG élőszereplős aspektusát. Mostantól minden kisvárosban elérhetővé válnak a rejtekhelyek útvonalakkal. A játékosoknak lehetőségük lesz keresni és szűrni a fejpénzüket a jobb szervezés érdekében.

 

Végre elérhetőbb lesz a Level 100?!

 

Az egyik legjelentősebb változás a Season of Bloodban az 50. szint feletti szörnyek megöléséért járó megnövekedett tapasztalati nyereség. Ez a játékos karakterének szintlépésével folyamatosan nőni fog. Végül ez segít majd a játékosoknak abban, hogy a 100-as szinthatárt körülbelül 40%-kal gyorsabban érjék el, mint korábban, amit a közösség nagyra értékel.

Ezen kívül a játékban lévő füstölők mostantól bónusz tapasztalatot adnak a játékosoknak, és hatásuk a játékos karakterének halála után is megmarad.

Mindezek mellett a livestream során a Diablo IV Season of Blood története is kiderült, amelyben a játékosok egy Erys nevű vámpírvadász segítségével fognak össze, hogy megállítsák a vámpír Dark Mastert. A játékosok új vámpírerőkhöz is hozzáférhetnek majd, amelyeket a Pact Armor megszerzésével használhatnak. Továbbá a játék 5 új végjáték-főnököt is kap a 2. évaddal, ahol a játékosok különleges Uniques és Uber Uniques farmolhatnak a legyőzésükkel.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu