Switch 2: a Nintendo amerikai elnöke is a visszamenőleges támogatásra utal

A Nintendo következő generációs hardvere a jelenleg kapható hybrid platform játékait is támogathatja, ami logikus is lenne, mert annyira sok eladást hozott össze a Switch, hogy kár lenne maguk mögött a több mint 100 millió értékesítésből kialakult közösségét…

 

A Nintendo Switch 2-ről (ne felejtsük, hogy a platformnak nincs hivatalos neve, így jobb ötlet híján így kereszteltük el) sok pletykát hallottunk, és azok jelentős részéről be is számoltunk, így arról is, hogy a Gamescomon zárt ajtós bemutatót kapott a platform, ami egy Nvidia Ampere GPU-val (1280 CUDA mag), 8 Cortex A78 CPU maggal, 12 GB RAM-mal, erős sugárkövetéses (ray tracing) lehetőségekkel, Nvidia DLSS támogatással (Super Resolution és Ray Reconstruction igen, Frame Generation nem!) rendelkezhet, és egy 8″-os (~20,3 centis) HDR-képes kijelzővel, továbbá 512 GB  tárhellyel rendelkezhet.

Mivel a Switch nagyon jól fogy, az utódnak értelemszerűen javasolt lenne ennek játékait futtatnia, de ne felejtsük, hogy a Nintendo korábban a Nintendo 64-gyel, a GameCube-bal, illetve a Wii U-val is elhasalt. Doug Bowser, a Nintendo amerikai ágazatának elnöke viszont az Inverse-nek adott interjúban arra utalt, hogy a Switch 2 képes lesz a Switch játékait futtatni, miközben arról volt szó, hogy a konzolciklusuok között az eladások bezuhanását minimalizálni szeretnék.

„Nos, először is, nem tudok – vagy inkább nem akarok – nyilatkozni a pletykákról, amelyek kint vannak. De az egyik dolog, amit a Switch esetében tettünk, hogy segítsük a kommunikációt és az átállást, az a Nintendo Account létrehozása. A múltban minden eszköz, amelyre átálltunk, egy teljesen új fiókrendszert jelentett. A Nintendo Account létrehozása lehetővé teszi számunkra, hogy kommunikáljunk a játékosainkkal, ha és amikor átállunk egy új platformra, hogy megkönnyítsük ezt a folyamatot vagy átállást. Célunk, hogy minimalizáljuk azt a visszaesést, amit általában az egyik ciklus utolsó évében és a másik elején tapasztalhatunk. Egy új platform lehetséges funkcióiról nem tudok beszélni, de a Nintendo Account egy erős alapot jelent ahhoz, hogy az átmenet során kommunikálni tudjunk,” nyilatkozta Bowser.

Szóval szerinte a Nintendo-fiók összekötő kapocs lehet a két platform között. A Switch utódja a pletykák szerint szeptember 24-én fog megjelenni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu