Call of Duty: Modern Warfare 3: problémás az early-access?! Íme a legjellemzőbb hibák

A Call of Duty: Modern Warfare 3 játékosok problémákat jelentettek a játék PlayStation és Xbox konzolokon való megosztásával kapcsolatban. Ráadásul a hatalmas fájlméret és értelmetlen hibaüzenetek is nehezítik a rajongók dolgát…

 

 

A Call of Duty: Modern Warfare 3 játékmegosztás e cikk írásakor nem működik. A játék hivatalos megjelenési dátuma csak november 10-én lesz. Azok azonban, akik előrendelték a Modern Warfare 3-at, már most belevethetik magukat az egyjátékos kampányba.

A játék kampányának korai hozzáférése az egyik fő ok, amiért valaki előrendeli az új játékot. Így a játékosoknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy végigjátsszák a kampányküldetéseket, mielőtt a november 10-én megjelenő teljes kiadáskor beleugranának a többjátékos és a zombis játékba.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 kampányküldetései jutalmakat tartalmaznak a játékosok számára, amelyeket a többjátékos módban használhatnak fel, így még azoknak is érdemes megfontolniuk az előrendelést és a kampány végigjátszását, akik általában kihagyják a kampányt.

Ez egyes játékosok számára lehet, hogy trükkösebb lesz. Sajnos úgy tűnik, hogy az új COD játékmegosztása nem működik PS5-ön vagy Xboxon. A felhasználók szerte a közösségi médiában arra panaszkodtak, hogy jelenleg nem tudják megosztani az MW3-at. A gamesharing, a beavatatlanok számára egy olyan funkció, amely a PlayStation és Xbox konzolokon érhető el, és amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák a játékok digitális másolatait egy másik személlyel. Ez rendkívül hasznos a családok számára, hogy együtt játszhassanak a játékokkal anélkül, hogy több példányt kellene vásárolni.

Nem kell messzire nézni, hogy a Modern Warfare 3 játékmegosztás nem működik, de nem tudni, hogy ez szándékos döntés volt-e az Activision részéről.

Lehetséges, hogy a játékmegosztás egyáltalán nem lesz elérhető az MW3-ban. A rajongóknak érdemes felkészülniük erre a lehetőségre. Bár egy teljes értékű új játéknak állítják be, a Modern Warfare 3 a „Call of Duty Hub”-ban létezik, amely a Modern Warfare 2-nek és a Warzone-nak ad otthont. Ennek köszönhetően a játék lényegében az MW2 DLC-kiegészítőjeként lett megjelölve, nem pedig teljesen különálló egységként. Ez azt eredményezte, hogy még saját platina trófeát sem kapott. El kell gondolkodni azon, hogy az MW3 játékmegosztás azért nem működik-e, mert maga a játék ugyanúgy van kategorizálva, mint az Operator skinek vagy a COD Points. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten ahhoz a fiókhoz kötődik, amelyik megvásárolta. Ezért nem lenne jogosult a játékmegosztásra. Ez azonban egyelőre csak spekuláció. Teljesen elképzelhető, hogy az MW3 játékmegosztási problémának teljesen más magyarázata van.

 

 

Call of Duty: Modern Warfare 3

 

 

Miért ilyen hatalmas a Call of Duty: Modern Warfare 3?

 

Az Activision megindokolta a Call of Duty: Modern Warfare 3 hatalmas fájlméretét is. Méghozzá a megjelenés napján elérhető „megnövekedett mennyiségű tartalomra” hivatkozva. A játék fájlmérete jóval 200 GB fölött van konzolokon és PC-n a különböző tartalmi telepítőcsomagok, köztük a Warzone fájlok miatt.

Az Activision hivatalos Call of Duty Twitter-fiókja az MW3 fájlméretével foglalkozik a rajongóknak szóló frissítéssel. Az Activision elismeri, hogy a játék fájlmérete nagyobb, mint a Modern Warfare 2-é, és megjegyzi, hogy a fájlméret növekedése a megjelenés napján támogatott tartalmaknak köszönhető. Ez tartalmazza a nyílt világú Zombies módot, a Call of Duty új Carry-Forward rendszerének támogatását és a Warzone térképfájljait.

A fejlesztők jelenleg a Modern Warfare 3 és a Warzone játékfájljainak optimalizálásán dolgoznak, így a végleges telepítési fájl mérete kisebb lesz, mint a kombinált Call of Duty címek, például a 2022-es Modern Warfare 2 és Warzone esetében.

Az Activision megismétli, hogy a játékosok a HQ indítómenüjében kezelhetik a Call of Duty fájljaikat, hogy csökkentsék a teljes fájlméretet konzoljukon és PC-jükön. Például azok a játékosok, akik csak az MW3 többjátékos módjával és a kampánnyal szeretnének játszani, eltávolíthatják a Warzone-t és bizonyos fájlokat. Az MW3 teljes indulásával kapcsolatos további részleteket az elkövetkező napokban újabb közösségi médiás posztok és Call of Duty blogbejegyzések révén tervezik nyilvánosságra hozni.

Az MW3 fájlmérete akadályozhatja a konzolos játékosokat. Ám az Activision legújabb frissítése némi reményt ad a jövő heti teljes megjelenés előtt. Valószínű azonban, hogy a teljes együttes fájlméret még mindig bőven a 100 és 200 GB közötti tartományban lesz. Így azoknak, akik a Modern Warfare 3-mal és a Warzone-nal terveznek játszani, gondoskodniuk kell arról, hogy elegendő tárhely álljon rendelkezésre.

Ennek eredményeképpen azok, akik dedikált játékmeghajtót szeretnének a legújabb Call of Duty címhez, érdemes megfontolniuk egy SSD megvásárlását.

 

 

Call of Duty: Modern Warfare 3

 

 

Mi ez a „disc required” hiba és mit lehet vele kezdeni?

 

Egy furcsa „lemez szükséges” hiba, amely a tavalyi Modern Warfare 2 PS4-es példányát kéri, megakadályozott néhány rajongót abban, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 kampányával játszhasson.

A játék kampánya a tavalyi Modern Warfare 2 közvetlen folytatása. Az MW3 kampányában szereplő küldetések olyan tárgyakkal jutalmazzák a játékosokat, amelyeket a játékmódokban és a sorozat népszerű battle royale-jában, a Call of Duty: Warzone-ban is felhasználhatnak.

Néhány PS5-ös játékos „lemez szükséges” hibát tapasztal, amely megakadályozza őket abban, hogy elindítsák a Call of Duty: Modern Warfare 3 kampányát.

Amikor a probléma jelentkezik, egy üzenet jelenik meg a képernyőn, amely arra kéri a játékosokat, hogy helyezzenek be egy PS4-es Modern Warfare 2 lemezmásolatot. Nem sokkal azután, hogy a játék korai hozzáférésű verziója elindult, a Call of Duty frissítéseinek hivatalos közösségi média fiókja közölte, hogy a csapat vizsgálja a problémát. A közösségi média fiók gyorsan foglalkozott a problémával, és bejelentette a már elérhető frissítést. A frissítés aktiválásához a játékosoknak újra kell indítaniuk a játékot.

Érdekes módon a kezdeti bejegyzés tartalmaz egy linket, amely a rajongókat a Trello nevű feladatkezelő alkalmazáshoz vezeti. Ez a tábla lehetővé teszi a rajongók számára, hogy lássák, milyen problémákon dolgozik jelenleg a csapat, és hogy a különböző javítások milyen stádiumban vannak. Vannak szekciók az ismert többjátékos problémáknak, a megoldott többjátékos problémáknak, az ismert kampányproblémáknak és a megoldott kampányproblémáknak. A „disc required” hiba azóta átkerült a „resolved campaign issues” fülre.

Forrás: X (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu