A Sony friss cégvásárlása a PlayStation jövőjére is hatással lehet?!

TECH HÍREK – A Sony egy brit székhelyű, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat felvásárlásával kívánja bővíteni videó- és streaming-szolgáltatásaihoz szükséges technikai képességeit.

 

 

A Sony bejelentette az iSIZE felvásárlását. Ez egy olyan brit székhelyű vállalat, amely a videók szolgáltatásához szükséges mélytanulásra összpontosít. Az év elején a vállalat a hírek szerint felvásárlásokat fontolgatott a PlayStation számára, hogy megerősítse pozícióját az ágazatban. Különösen a Microsoft azon törekvései közepette, hogy bővítse játékipari lábnyomát. Bár a Sony legutóbbi felvásárlása nem egy stúdió, a lépés érdekes utat jelezhet a vállalat játékipari jövője szempontjából.

Természetesen a Sony ambiciózus tervei nem korlátozódnak az ígéretes stúdiók felvásárlására, hanem a technikai kompetenciájára is.

A PlayStation-gyártó gyakran utalt arra, hogy a rajongók több felhős játéklehetőségre számíthatnak. Az akkori vezérigazgató még agresszív terveket is sejtetett ezen a fronton. Augusztusban a Sony megkezdte a 4K felhőalapú játék bétatesztelését a PS5-ön. Olyan címeket kínálva a játékosoknak, mint a God of War: Ragnarök, a Horizon Forbidden West, a Fortnite, a Destiny 2 és még néhány más játék, amelyeket a platformján streamelhetnek. Most, a vállalat legújabb bejelentésével úgy tűnik, hogy a Sony talán be akarja váltani a felhőalapú játékokra tett ígéretét. Különösen, mivel a szegmens iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

A Sony Interactive Entertainment hivatalos közleményben jelentette be, hogy felvásárolja az iSIZE-t, egy brit székhelyű céget, amely a videós mélytanulásra specializálódott. Bár az árat nem hozta nyilvánosságra, a cégóriás azt állítja, hogy a felvásárlással a vállalat „jelentős szakértelemmel rendelkezik a gépi tanulás videofeldolgozásra való alkalmazásában”. A vállalat arra számít, hogy ez a hozzáadott szakértelem a videó- és streaming-szolgáltatásokkal együtt a kutatás-fejlesztési erőfeszítéseit is erősíteni fogja.

Bár a Sony nem részletezte, hogy az iSIZE-n keresztül hogyan tervezi kiépíteni technikai képességeit, a vállalat nyilatkozata erősen utal arra, hogy a PlayStation felhős játékai a közeljövőben frissítést kaphatnak.

A Sony növekvő befektetései a felhőalapú játékba nem meglepőek. Különösen azután, hogy a Microsoft nemrég lezárta a 68,7 milliárd dolláros Activision Blizzard felvásárlást. Az Xbox-gyártó végre megvásárolta az Activision Blizzardot, ami azt jelentette, hogy az Nvidia, a Nintendo, a Boosteroid és másokkal kötött megállapodásai is életbe léptek. Ennek egy része azt jelenti, hogy az Xbox és az Activision Blizzard címei több platformon is elérhetővé válnak. Különösen a felhős streamingben. Azt azonban még nem tudni, hogy a Sony saját felhős játékstratégiája mennyire hatékony. Valószínűleg nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy a vállalat felvásárlást hajt végre technikai kompetenciájának növelése érdekében.

Az akvizíció bejelentésére egyébként csak néhány nappal azután került sor, hogy a Sony tulajdonában lévő Bungie elbocsátotta mintegy 100 munkatársát.

A Destiny 2 fejlesztője a negyedik Sony tulajdonú stúdió, amely ugyanabban a hónapban létszámleépítésen megy keresztül. A Naughty Dog, a Visual Arts és a Media Molecule is elbocsátott munkatársakat. Sajnos az elbocsátások túlságosan is gyakoriak voltak a játékiparban általában véve 2023-ban. Annak ellenére, hogy az ágazat más területeken, például a felvásárlások és a listavezető játékmegjelenések terén ígéretesnek bizonyult. Mindenesetre az idő majd megmutatja, hogy a Sony hogyan navigál ezen a téren, miközben igyekszik növelni a lábnyomát.

Forrás: SIE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu