Nem találjátok ki, hogy mivel akarja feldobni a Sony a fülhallgató-töltőket!

TECH HÍREK – A Sony vadonatúj szabadalma részletezi a vállalat lehetséges szándékát, hogy a fülhallgatóinak töltőtokjába kamerát építsen.

 

 

A Sony egy új szabadalma arra utal, hogy a jövőben kamerát is tervez a fülhallgatóinak töltőtokjába építeni. Érdemes megjegyezni, hogy nem ez lenne az első fülhallgatóval kapcsolatos szabadalom, amelyet a Sony benyújtott.

A Sony többek között a PlayStation videójáték-konzolok sorozatáról ismert, de a technológiai óriáscég más technológiai termékeket is gyárt, például televíziós monitorokat és digitális fényképezőgépeket, valamint különböző elektronikus eszközeihez, például fülhallgatókhoz való kiegészítőket.

Az évek során a vállalat számos szabadalmat is benyújtott a különböző Sony-eszközökkel kapcsolatos felhasználói élmény egyszerűsítése érdekében. Ezúttal egy újabb szabadalom alapján úgy tűnik, hogy a Sony egy meglehetősen váratlan területen, konkrétan egy kiegészítő tartozékában tervez újítani.

A 2023. október 26-án közzétett hivatalos szabadalom részletesen ismerteti a Sony vezeték nélküli fülhallgatóinak töltőtokjába építendő kamerát. Ez a kamera valószínűleg egy videókamera lenne. Hasonlóan működne, mint az okostelefonoké. Lehetővé tenné a mobil streaminget, és nyomon követné a testmozgásokat az XR számára. Az összefoglaló elmagyarázza, hogy egy egyszerű, miniatűr többkamerás beállítás részének szánják. Akkor működne, amikor egy mobileszköz vagy számítógép és egy Wi-Fi kapcsolat mellett használják. A kamera a tok alján vagy a fedelén helyezkedne el. Feltehetően a benne lévő akkumulátor táplálná. Elméletileg egy mozgatható karnak köszönhetően elmozdítható lenne az ideális szög elérése érdekében.

A szabadalomhoz mellékelt képek egyike részletesen bemutatja, hogyan lehetne ezt a terméket használni. A képen egy játékos látható, aki kapcsolatot létesít a töltőtáska kamerája és egy számítógép között. Ez utóbbi a felhasználó mozgásáról kap információkat, amelyeket a kamera képes követni.

A képet a játékos szemeihez egy visoron keresztül küldi vissza, ami arra utal, hogy a termék tervezett felhasználási területe a Sony VR-perifériák, például a PS VR2.

Nem ez az első eset, hogy a Sony olyan termékre nyújt be szabadalmat, amely valamilyen módon nyomon követi a testmozgásokat. Ettől függetlenül ez az új koncepció mindenképpen érdekes. Ha megvalósul, és valamikor hivatalosan is megjelenik, jó lesz látni, hogy a játékosok milyen ügyes dolgokat tudnak majd vele csinálni.

Forrás: Hocmarketing.org

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu