Olyan új PS5 kontrollert szabadalmaztatott a Sony, amilyet még nem láttunk!

TECH HÍREK – Egy nemrég közzétett szabadalom szerint a Sony egy olyan új PS5 vezérlőn dolgozhat, amely fülhallgatók tárolására és töltésére szolgáló nyílásokkal rendelkezik.

 

 

A Sony szabadalmat nyújtott be egy olyan új PS5 kontrollerre, amelynek belsejében fülhallgatók tárolására szolgáló nyílások vannak. A nyílások azonban nem csak tárolásra szolgálnak majd. A felhasználók az új pad segítségével párosítani és tölteni is tudják vezeték nélküli fülhallgatóikat. A szabadalom olyan képeket tartalmaz, amelyeken a DualSense több különböző pozíciójában láthatók a nyílások. Köztük az egyik az érintőpad alatt, ami arra utal, hogy a szabadalom benyújtásakor még nem volt véglegesítve ennek az új PlayStation 5 vezérlőnek a pontos konfigurációja.

A hír alig néhány nappal azután érkezett, hogy a Sony bejelentette az InZone Buds-t; egy játékra összpontosító vezeték nélküli fülhallgatót, amely 360 térhatású hangképességgel és 200 dolláros árcédulával rendelkezik.

Nem ez az egyetlen vezeték nélküli fülhallgató, amelyet a technológiai óriás a következő hónapokban fog kiadni. A Pulse Explore fülhallgatót a hamarosan megjelenő PlayStation Portal mellett már augusztusban bemutatták egy PlayStation blogbejegyzésben.

 

 

Sony PS5

 

 

Mivel két pár vezeték nélküli fülhallgató van készülőben, könnyen érthető, hogy a Sony miért keresi a módját annak, hogyan integrálhatná ezeket a készülő audioeszközöket a jelenlegi PlayStation ökoszisztémába. Azt azonban, hogy lesz-e kereslet egy olyan vezérlőre, amelyet a vezeték nélküli fülhallgatók tárolására és töltésére terveztek, még nem tudni. Különösen, mivel mind a Pulse Explore, mind az InZone Buds saját töltőtokkal érkezik. Továbbá, a jelenlegi DualSense modell akkumulátorának élettartama már most is problémát jelent egyes játékosok számára.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy csak azért, mert a Sony szabadalmaztatott egy új PS5-ös kontrollert fülhallgató-tárolóhelyekkel, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vállalat aktívan dolgozik rajta.

Elvégre a Sonyhoz hasonló vállalatok gyakran nyújtanak be szabadalmakat olyan technológiákra, amelyek soha nem látnak napvilágot. Már csak azért is, hogy megakadályozzák a versenytársaikat a használatukban. A Pulse Explore és az InZone Buds közelgő megjelenése miatt azonban nem lenne túl nagy meglepetés, ha hamarosan bejelentésre kerülne egy új DualSense vezérlő.

Nem ez az egyetlen vezérlővel kapcsolatos szabadalom, amelyet a Sony a közelmúltban nyújtott be. Valójában távolról sem. A múlt hónapban egy olyan szabadalom került nyilvánosságra, amely a DualSense csatlakoztatható érintőképernyőjét mutatja. A PS5 Access Controllerrel kapcsolatos szabadalmak néhány nappal azelőtt jelentek meg az interneten, hogy a Sony hivatalosan is bemutatta volna a padot. Ezt figyelembe véve lehetséges, hogy ez az új PS5 pad inkább előbb, mint utóbb bejelentésre kerül. Ám annak esélye, hogy a Pulse Explore vagy az InZone Buds mellé érkezik, meglehetősen csekélynek tűnik.

Forrás: The Economic Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu